Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Celebrity podpořily pochod proti rakovině prsu. Přišly Stašová, Bočanová i Partyšová

16. června 2015 | 06:00

Tradiční charitativní pochod upozorňující na rakovinu prsu, který zároveň zvyšuje povědomí o této nemoci a pomáhá vybírat peníze na boj s ní, už se v Praze stal červnovou tradicí. Jako každý rok přilákal Avon pochod, pro nějž jsou typická růžová trička, mnoho celebrit. 

Vyvrcholením letošního Avon pochodu, který proběhl 8. června, se stalo vypouštění tisíců růžových balonků za doprovodu skladby Largo z Dvořákovy Novosvětské, kterou zahrál osmdesátičlenný soubor Severočeské filharmonie Teplice.

Společnost Avon již dlouhodobě podporuje Alianci žen s rakovinou prsu, sdružení Mamma Help či Asociaci mamodiagnostiků. Firma za dobu pořádání pochodu věnovala na projekty boje proti rakovině prsu téměř 100 milionů korun. 

Letošního pochodu se v sobotu 6. června zúčastnilo celkem kolem pětadvaceti tisíc lidí, které neodradilo ani extrémní horko. Startovní pásku na Staroměstském náměstí přestřihla herečka Simona Stašová spolu se svou matkou Jiřinou Bohdalovou. „Mám pár kamarádů i kolegů, kteří rakovinu překonali, i těch, kteří ji nepřekonali, takže to je tak bohulibá věc. Kdyby každá organizace chtěla na sebe takto upozornit, že udělají tak krásný den, já jsem pro,“ řekla Blesku herečka. Mezi celebritami bylo možné vidět například její kolegyně Mahulenu Bočanovou, Markétu Hrubešovou, Vandu Hybnerovou či moderátorku Gábinu Partyšovou či zpěvačky Moniku Absolonovou a Lenku Filipovou. 

Pochod skončil netradičně na Rohanském ostrově, kde akce pokračovala koncertem. 

Autor: red
Video se připravuje ...