Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejhorší příběhy u gynekologa? Pusa nebo výsměch sexuálnímu životu

  • Jako kdyby samotná návštěva gynekologa nebyla dost hrozná, některé ženy se musely setkat s nepříliš taktním jednáním doktora.
    27. dubna 2015 | 06:00

    Co bylo dříve? Vejce, nebo slepice? A co je horší? Návštěva zubaře, nebo gynekologa? Mnoho žen považuje za nepříjemnější zážitek to druhé. Ať už ze studu nebo nepříjemného pocitu, který zažívají při vyšetření. Dost na tom, že samotná návštěva je peklo, co teprve ale tehdy, když zažijete nějakou nepříjemnou situaci? Sedm žen se svěřilo s nejhoršími zážitky od gynekologa. A jaký je ten váš? 

  • Neměla byste se sebou něco dělat?

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Mnoho žen si najde za gynekologa raději ženu. Domnívají se, že ženě v intimních záležitostech poradí nejlépe osoba stejného pohlaví. Ale ne vždycky tomu tak musí být... Třicetiletá Kateřina šla po šestinedělí na kontrolu ke své gynekoložce. Během toho, co se lékařka své pacientky ptala, jak se cítí a jestli je vše v pořádku, s neskrývanou hrůzou se podivila, jak hluboké strie má vyšetřovaná po porodu. A jestli by s tím tedy nechtěla něco udělat, že to nevypadá moc hezky. "Kdybych neležela s nohama od sebe na křesle, okamžitě bych po té hubené koze, co jí sotva zaschlo razítko na diplomu a určitě ještě nerodila, skočila a dala jí facku," vzpomíná na svůj zážitek Kateřina. 
  • A jak se má maminka?

    Když máte stejného gynekologa jako vaše matka, můžete se dostat do trapné situace.
    Autor: Shutterstock.com
    Mít rodinného doktora, ke kterému chodí i ostatní členové rodiny, má své výhody. Zná perfektně vaši rodinnou anamnézu, a tak se spousta záležitostí dá řešit dříve, než nastanou komplikace. Někdy vás to ale může zavést do patové situace jako pětadvacetiletou Radku. "K mému gynekologovi chodí i moje máma a moje sestra. Během jedné preventivní prohlídky se mě najednou začal ptát, jak se mámě daří. V tu chvíli jsem si uvědomila, že stejná ruka, co je teď ve mně, byla i v ní a v mé sestře. A že stejně, jako já s ním řeším svůj sexuální život, to dělají i ony," vypráví. Mnohem příjemnější by bylo, kdyby se jí na to zeptal před samotnou prohlídkou nebo po. Načasování nebylo úplně dobré.
  • Sama jste ještě dítě!

    Když jsem zjistila, že můj sexuální úlet nezůstal bez následků, byl to pro mě šok.
    Autor: ilustrační foto profimedia.cz
    Když žena zjistí, že je těhotná, její lékař by k tomuto sdělení měl přistupovat maximálně obezřetně. Což rozhodně neudělal gynekolog Martiny. "Vypadala jsem vždy o dost mladší, než kolik mi skutečně je. Ve dvaadvaceti jsem vypadala tak zhruba na šestnáct. A zjistila jsem, že jsem těhotná, nebo tedy tak mi vyšel test. Šla jsem k lékaři a se svým problémem se mu svěřila," vypráví dnes třicetiletá maminka osmiletého Kuby. Když se její domněnka potvrdila, lékař jí začal moralizovat v tom směru, jestli je si vědoma své nezodpovědnosti, že takto mladá přece nemůže vychovávat dítě, když je ještě sama tak trochu dítě. A jestli by neměla přemýšlet o potratu. "Až když se podíval do mé karty, zjistil, že věk na těhotenství bych už mít mohla," vypráví. Tehdy šokovaně odešla z ordinace a nikdy se tam už nevrátila.
  • Pac a pusu!

    Po padesátce rozhodně nepodceňujte lékařské prohlídky!
    Autor: Shutterstock.com
    Gynekolog toho o nás často ví více než náš partner, alespoň co se týče zdraví našich intimních partií. Jenže blbé je, když se k vám začne i jako váš partner chovat. To se stalo devětačtyřicetileté Monice. "Mám takového postaršího gynekologa, ke kterému chodím opravdu třeba dvacet let. Rodil i mé děti, řešil se mnou léčbu rakoviny děložního čípku, na kterou před čtyřmi lety přišel. Měla jsem s ním skutečně dobrý vztah. Když mi jednou oznamoval výsledky vyšetření, které dopadly dobře, chytl mne za hlavu a dal mi pusu na čelo. I když jsem poměrně extrovertní člověk a nic moc mi nevadí, tohle mě docela rozhodilo. Přišlo mi, že v tu chvíli překročil pomyslnou hranici," vypráví Monika. Od té doby má vždycky divný pocit, když musí na kontrolu.
  • U vás mě nic nepřekvapí...

    Když není kocour doma, musí si žena pomoci sama.
    Autor: shutterstock
    Osmadvacetiletá Adriana šla na preventivní prohlídku a mimoděk se zmínila, že se jí objevily nějaké pupínky. Lékař ještě dříve, než se svlékla a sedla si na křeslo, jí řekl: "Ani bych se nedivil, kdyby šlo o genitální opar, vzhledem k tomu, že vykazujete všechny znaky rizikového chování," řekl a myslel tím promiskuitu. "Vůbec nechápu, jak na to přišel! Při poslední kontrole jsem mu říkala, že žiji monogamním životem. Nevím, jestli třeba ty krátké šaty, co jsem měla, v něm evokovaly něco neslušného. Strašně jsem se v tu chvíli zastyděla, ale nebyla jsem schopna mu cokoliv vyvracet. Samozřejmě když mě prohlédl, tak nic nezjistil."
  • Myslel jsem, že je piercing už out

    Doktor se své pacientce vysmál, že má piercing v intimních partiích.
    Autor: Shutterstock.com
    Kolik lidí, tolik názorů. Ale není nutné ten svůj prosazovat a dávat najevo za každou cenu. "Šla jsem k doktorovi, protože jsem poslední dobou zažívala při sexu velké bolesti. Když se ke mně sklonil, aby mě prohlédl, dostal záchvat smíchu. Normálně se mi regulérně začal smát a řekl mi, že se nediví, že mě sex bolí, když mám kus železa mezi nohama, čímž reagoval na můj piercing, který jsem si nechala udělat do kůžičky nad klitorisem," svěřuje se šestadvacetiletá Andrea. 
  • Dejte si víno a ono to přejde

    Nitroděložní tělísko
    Autor: Shutterstock.com
    Před nechtěným početím se můžeme bránit několika způsoby, třeba zavedením nitroděložního tělíska. Pro to se rozhodla i čtyřicetiletá Mirka. Jenže několik dnů poté začala cítit silné bolesti, a tak navštívila svého gynekologa. "Řekl mi, že je to normální a ať si dám večer víno, že mi to pomůže usnout," svěřila se nám. Z rady svého lékaře byla překvapena, ale věřila, že to patří ke komplikacím, a že to tedy nejspíš brzy přejde. Jenže měsíc ji sužovaly velké bolesti a křeče, a tak navštívila lékaře znovu. Opět nad jejím problémem mávl rukou a poslal ji domů. Tělísko jí vyndal asi po měsíci, kdy bolestí už ani nemohla vstát z postele. 

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...