Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Víte, jak velká je ve skutečnosti vaše vagina?

  • Víte, jak velké pohlavní orgány ženy má?
    27. února 2024 | 06:00

    Když se podíváte na mužské přirození, okamžitě máte přehled o jeho velikosti. Maximálně můžete doufat, že se třeba ještě trochu zvětší. Pokud ale svléknete ženu, můžete si nanejvýš představovat, jak velká asi může být. Jenže – jak si to vlastně vůbec představit? Jednoduše – přirovnáme jednotlivé části ženského přirození k dobře známým věcem. 

  • Malé stydké pysky

    Jde o menší, vnitřní pysky, které obklopují vchod do vaší vaginy. Je zajímavé, že pravý a levý nejsou vůbec stejně velké. Ačkoliv každá žena disponuje jinou velikostí, vždy je rozdíl mezi pravým a levým. Levý je totiž průměrně široký asi 2,1 cm s rozsahem 0,4 až 6,4 cm. Oproti tomu pravý je průměrně široký asi 1,9 cm s rozsahem 0,7 až 7,0 cm. Levý je dlouhý asi 4 cm (což odpovídá zhruba velikosti baby karotky) a pravý 3,8 cm.

    Malé stydké pysky odpovídají svojí velikostí baby karotce.
    Autor: Shutterstock.com

     

  • Velké stydké pysky

    Velké stydké pysky jsou na tom velmi podobně jako ty malé. Chrání celý vstup do pochvy a slouží jako taková pomyslná první brána. Průměrná velikost velkých stydkých pysků je 8,1 centimetru (tady by měly být oba stejně velké, ne jako malé) s rozmezím 4,0 cm až 11 cm. Zajímavé ale je, že s narůstajícím věkem se pomalu zmenšují.

    Velké stydké pysky odpovídají velikostí zhruba laku na nehty.
    Autor: Shutterstock.com

     

     

  • Klitoris

    Velké potěšení způsobeno tak malou věcí. To je klitoris, jehož velikost odpovídá knoflíku od kalhot. Průměrná šířka je 0,8 v rozmezí 0,2 až 2,5 cm, zatímco délka je 1, 8 s rozmezím 0,4 až do 4 cm. Údajně prý čím širší klitoris, tím je větší šance dosáhnout orgasmu při pohlavním styku. Patříte i vy mezi ty šťastlivce?

    Klitoris odpovídá velikostí zhruba knoflíku od kalhot.
    Autor: Profimedia.cz

     

  • Pochva

     

    Podle studií z roku 2005 je pochva dlouhá 9,6 cm, v rozsahu 6,5 až 12,5 cm, což odpovídá zhruba velikosti lesku na rty. Průměr pochvy je pak 2,1 až 3,5 cm. Jenže podle průzkumu pouze dvě ženy z deseti s tím nižším průměrem byly schopny provozovat normální sexuální život bez větších bolestí. Není nutné ale propadat panice – stejně jako se mužům zvětšuje penis, v určitých situacích se i nám zvětšuje pohlavní orgán. Tělo samo si řekne, kdy je potřeba se trochu roztáhnout.

    Velikost pochvy odpovídá zhruba lesku na rty.
    Autor: Profimedia.cz

     

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...