Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak se dožít stovky? Svlékněte se donaha a uvařte si kávu

  • Káva je jedním z elixírů věčného mládí, tak si ji klidně dopřejte
    26. března 2014 | 06:00

    Věčný život, na ten se hledaly elixíry už od pradávna. Všemožné vodičky, mastičky nebo v nejnovějším podání pilulky, ovšem nakonec stejně zjistíte, že je to jen v těch nejobyčejnějších věcech a rituálech. Stačí se svléknout do naha a dát si kafíčko!

  • Do naha


    nahota
    Autor: shutterstock
    Proč byste se měla svlékat do naha a jak to pomůže k tomu, abyste déle žila? Jednoduše. Svlékněte se, postavte se před zrcadlo a pořádně se na sebe podívejte, důkladně, zepředu i zezadu. To vám totiž pomůže odhalit veškeré nesrovnalosti nebo abnormality, které mohou signalizovat, že není něco v pořádku.

  • Odhoďte podpatky


    ...
    Autor: Shutterstock
    To je trochu špatná zpráva dámy, že! Zánět je spojován téměř se všemi degenerativními chorobami, které nás trápí, včetně srdečních chorob, Alzheimeru, rakoviny, cukrovky a urychleného stárnutí. Nepohodlné boty mohou způsobit zbytečný zánět, který může mát vliv na vaše celkové zdraví. Dá se mu jednoduše vyhnout tím, že budete nosit pouze pohodlnou obuv.

  • Káva jako elixír


    káva
    Autor: Shutterstock.com
    Pití kávy a čaje a jejich vlivu na naše zdraví je velice diskutované téma mezi odborníky. Je fakt, že se pokoušeli jistí výzkumníci prokázat, že je tu spojení mezi kofeinem a onemocněními jako jsou například vysoký tlak, odvápňování kostí nebo dokonce rakovina, ovšem studie a pokusy prokázaly pravý opak.

  • Jezte ve stejnou dobu


    těstoviny
    Autor: Shutterstock.com
    Nejlépe ulevíte svému tělu od stresu tím, když si ustanovíte nějaký svůj rituál, který budete dodržovat 365 dní v roce. Pokud totiž svému tělu nedopřejete oběd kolem poledne, tak jak je na to zvyklé, tak bude mít nejenom hlad, ale také se dostaví stresový hormon kortisol, který způsobí, že si tělo drží tukové zásoby a energii.

  • Postavte se


    ...
    Autor: Shutterstock
    Je tu nebezpečné spojení mezi sedavým stylem života a větším sklonům k obezitě, cukrovce, srdečním chorobám a předčasným úmrtím. Pokud si myslíte, že děláte svému tělu dobře tím, že si večer dáte hodinovou procházku nebo si zacvičíte a myslíte si, že tím vykompenzujete celý den sezení na zadnici, tak se velice mýlíte. Protože ani dvě hodiny cvičení každý den vám nevykompenzují 22 hodin sezení v práci a ležení v posteli. Je to samozřejmě dobrý začátek, ale zkuste se v práci občas postavit!

  • Nehrbte se


    Zatočte s bolavými zády! Jde to i bez doktora.
    Autor: Shutterstock
    Maminky nám to od malička vtloukají do hlavy. „Narovnej se, nehrb se,“ a mají pravdu. Špatný postoj má totiž nejen vliv na to, že vás bude bolet za krkem nebo vás budou bolet záda, může způsobit mnohem závažnější zdravotní problémy. Bolesti hlavy, špatnou cirkulaci krve, neurologické problémy nebo špatné trávení.


  • Mějte děti


    děti vám prodlouží život
    Autor: shutterstock.com
    Pokud budete mít děti, tak budete žít déle než vaši vrstevníci, kteří děti nemají. Je to proto, že výchova dětí nás nutí zůstat déle aktivními a mentálně nás stimuluje.

  • Dejte si víno


    červené víno
    Autor: Shutterstock.com
    Rozumný příjem alkoholu, především červeného vína, může předejít a snížit rizika srdečních chorob. Ovšem pozor, neměli byste vypít víc než jednu sklenku denně, pokud jste žena, muži mohou vypít dvě.

  • Usmívejte se


    úsměv
    Autor: Shutterstock.com
    Smích vám zlepší náladu a to bude mít za následek pouze jedinou věc. Vás mozek uvolní do těla šťastný hormon endorfin a serotonin, které pomáhají i proti bolesti a snižují hladinu stresových hormonů.

Klíčová slova:  zdraví, mládí, elixír mládí, káva, rada
Diskuse ke článku
.