Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Losos, kakao a sýr: Zkuste chutné léky proti bolesti!

12. listopadu 2012 | 16:30

Trápí vás vysoký krevní tlak, opary, nepříjemné bolesti při menstruaci, nebo slabá imunita? Projezte se ke zdraví! Přinášíme vám seznam jídel, které vás těchto obtíží snadno a (chutně) rychle zbaví!



Vysoký krevní tlak

V prevenci tohoto onemocnění je důležité navýšit ve své stravě draslík (banány, sušené meruňky, brambory, zelenina), vápník (mléko a mléčné výrobky) a N-3 mastné kyseliny (především ryby – losos, makrela, sleď, pstruh). Je také potřeba omezit v potravě sodík – méně solte!

Losos s rakčaty a brokolicí
Autor: profimedia.cz

Chci co nejlepší imunitu!

Jezte pestře, hodně pijte a ujistěte se, že jíte dostatek bílkovin, např. mléčné výrobky, libové maso, drůbež, ryby, vejce. Dopřávejte si zakysané mléčné výrobky (mají blahodárný vliv na ve střevě, což je centrum imunity), dýňová semena (mají vysoký obsah zinku), para ořechy (obsahují selen) a pijte zelený čaj.

Trápí vás menstruační obtíže? Nemusí!

mléko
Autor: Profimedia.cz

Možná vás to překvapí, ale výzkumy upozorňují, že ženám pomáhají proti obtížím spojených s menstruačním cyklem mléčné výrobky! Takže se zásobujte jogurty, sýry, kefíry, margarín vyměňte za máslo a klidně si dopřejte i lahodné kakao!

Otrava jménem „opar“

sýr
Autor: Profimedia.cz

Buď nás trápí hodně, nebo máme to štěstí, že se nám vyhnuly. Zasvěcení dobře vědí, jakou bolest může opar způsobit. A ještě k tomu může vypadat docela hrozivě. Oparu se vyhnete masem a mlékem. Především hovězím, kuřecím, rybím, a v mléčných výrobcích (sýr čedar, cottage, bílý jogurt, mléko).