Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lázeňské lenošení aneb Vánočního stresu se zbavíte v lázních

27. prosince 2009 | 08:32

Konec roku doslova vybízí k tomu, abyste nejen bilancovali, ale také načerpali síly a odpočinuli si. Máte pocit, že to není možné stihnout? Nevadí, v lázních vás rádi uvidí třeba i v lednu!

Libverda
Čeká vás šest pramenů studené přírodní Libverdské kyselky, jejíž účinek se zakládá na působení oxidu uhličitého. Důležité jsou tedy koupele, ale hlavně dodržování pitného programu. Minerálka napomáhá snížení krevního tlaku a lepšímu zásobení srdce krví.

Stojí za vyzkoušení: Využijte nabídku na osmidenní Relaxační dovolenou. Za cenu od 4340 do 5635 Kč se dočkáte ubytování pro 1 osobu ve dvoulůžkovém pokoji nebo apartmánu, polopenze formou bufetu, pitné kúry, 6 léčebných procesů, ale také vždy 1x whirlpoolu a sauny, bazénu a sauny, tenisu, minigolfu nebo fitness a zapůjčení kola na 1 den.

Doporučujeme: Malé městečko v Jizerských horách poskytne rehabilitaci už jen tím, že zdejší lesy zajišťují čerstvý vzduch a klidné prostředí s pěkně rekonstruovaným ubytováním. V zimě si nezapomeňte přibalit běžky!

Bělohrad
Rašelina těžená v okolí se používá na zábaly, které dobře působí na bolesti svalů a kloubů. Ve volných chvílích se můžete projít v přilehlém lesoparku nebo si odpočinout v relaxačních zónách s výhledem na hotelové zahrady, případně jezero.

Stojí za vyzkoušení: Nový Spa resort Strom života (Tree of Life) nabízí „lázně na zkoušku“. Přijeďte na 2 dny a za 2680 Kč vám poskytnou ubytování na jednu noc, polopenzi, procedury podle vlastního výběru v ceně 600 Kč a vstup do bazénu, jemné finské sauny, bylinné parní komory, solné parní komory a whirlpoolu.

Doporučujeme: V podzimních měsících je cena balíčku jen 1500 až 2000 Kč, speciální programy se slevou tady nabízejí průběžně.

V lázních vás rádi uvidí třeba i v lednu!
Autor: shuterstock.com

Lednice
Lázeňský dům Perla v těsné blízkosti lednické zámecké zahrady poskytuje komplexní léčebné a rehabilitační služby, využívající účinků přírodní jodobromové minerální vody, která blahodárně působí na pohybový a oběhový systém, na neurologické nemoci, ale i na gynekologické potíže a stavy po popáleninách.

Stojí za vyzkoušení: Nabídky wellness procedur, které můžete zakoupit, aniž byste museli trávit pobyt ve zdejších lázních. Například za 864 Kč si užijete Vinný balíček - vinnou koupel, vinnou tonizaci pleti, peeling z vinných jadérek, vinnou masáž i tělovou masku a k tomu pitný režim.   

Doporučujeme: Za 380 až 460 Kč na noc můžete bydlet nedaleko lázní v Hyppoklubu Lednice, kde nabízejí i projížďky na koních.

Velké Losiny
Léčebné účinky horkých sirných pramenů ve Velkých Losinách jsou známé už od 16. století. Dnes se v Termálních lázních léčí hlavně neurologické potíže a nemoci pohybového ústrojí. Při relaxačních pobytech oceníte i příznivé působení sirných koupelí na regeneraci kůže.

Stojí za vyzkoušení: Chcete se v zimě prohřát? Pak vyzkoušejte Termo balíček: 5 noclehů s plnou penzí v hotelu podle svého výběru, vstupní lékařskou konzultaci, 5 balenoprocedur, například včetně masáže horkými lávovými kameny, a jako bonus dostanete 7x 60 minut zdarma v termálním bazénu. Můžete využít i slevu na zajištění skipasu v blízkých lyžařských areálech, kam vás zaveze skibus od hotelu.

Doporučujeme: Ceny nižší o patnáct procent nabízejí Termální lázně při objednávce last minute, proto se vyplatí sledovat jejich internetové stránky.

Poděbrady
Lázně nedaleko hlavního města jsou známé svým sloganem (Na srdce jsou Poděbrady), ačkoliv dnes už se tu léčí nejen choroby srdce a cév. Objednat si lze například týdenní Lázeňský pobyt pro seniory s ubytováním v hotelech nebo penzionech, polopenzí, 6 balneoprocedurami a 1 kulturním pořadem (od 4240 Kč).

Stojí za vyzkoušení: Uhličitá koupel snižující krevní tlak a prokrvující kůži, současně působí relaxačně. V Poděbradech pro ni využívají přírodní léčivou vodu, která je středně mineralizovaná. Ostatně Poděbradku si můžete „načepovat“ zdarma, třeba v lázeňském parku.

Doporučujeme: Chtěli byste ušetřit za ubytování a nevadí vám asi dvacetiminutová procházka do centra? V příjemném prostředí poblíž řeky najdete ubytovnu Ostende, kde vyjde noc na 250 Kč na osobu.

Solná jeskyně.
Autor: shuterstock.com

Třeboň
Pro zdejší lázně je typické používání slatiny z Třeboňské pánve pro koupele a zábaly, které se doporučují u lidí s pohybovými potížemi. Lázně Aurora nabízejí také silvestrovské pobyty, například Harmonii od 30. 12. do 2. 1. (ve dvoulůžkovém pokoji 3x ubytování, polopenze, bazénový komplex nebo sauna bez omezení, 4 procedury včetně slatinné koupele, silvestrovský večer s rautem a hudbou, vše za 6585 Kč).

Stojí za vyzkoušení: Každý čtvrtek, pátek a sobotu od 16 do 20 hodiny si můžete v Bertiných lázních objednat relaxační proceduru, bez ohledu na to, zda tu jste ubytovaní (třeba půlhodinovou citronovou koupel za 300 Kč).

Doporučujeme: Pokud si vyberete přímo Lázně Aurora, v jednom komplexu budete bydlet, stravovat se, docházet na procedury nebo bazénového areálu, aniž vystrčíte nos ze dveří – což je zejména na podzim a v zimě výhodné).

Autor: Gabriela Koulová, Marcela Škardová