A podle evropských zdravotníků je snad lepší než porce těchto slazených a tukem přecpaných cereálií dokonce i klasická slanina.
Pokud někdo chce jíst skutečně zdravé cereálie, musí volit směs obyčejných vloček a sušeného ovoce bez jakéhokoli přidaného cukru, melasy či sirupu a především výrobek nesmí být ani smažené či pražené. Nejhorší jsou naopak různé plněné polštářky a ochucené cornflakes.
Přitom ranní jídlo je velmi významné pro zdraví a také štíhlou postavu. Řada studií dokazuje, že lidé konzumující výživově hodnotnou snídani se během dne méně přecpávají a mají štíhlejší postavu.
Do boje s tzv. „zdravými“, leč ve skutečnosti velmi nezdravými potravinami hodlá vytáhnout i Evropská komise. Podle zdravotníků mezi nejhorší „lháře“ patří právě většina snídaňových cereálií, které za svou „celozrnností“ skrývají mnoho rafinovaného cukru a tuku.
Kdo chce hubnout a žít zdravě, musí na tzv. snídaňové cereálie zapomenout. Většina z nich totiž obsahuje cukr, je smažená na oleji a z nutričního hlediska se rovná přeslazené a tučné čokoládové tyčince či smažené džemové koblize.
Diskuse ke článku
.
Články odjinud