Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Staňte se majitelkou nádherného zadečku? Víme jak na to!

Na krásném pozadí je třeba pracovat
2. srpna 2012 | 10:12

Dokonalé pozadí není jen výsadou modelek. Známe pět cviků, které vám nejen zpevní a pozvednou pozadí, ale i sebevědomí!

Dokonale ženským oblým pozadím se může pochlubit česká modelka Andrea Vránová Kloboučková. Jak to dělá, že i po porodu vlastní tak svůdný zadeček? Určitě má štěstí a příroda jí ho nadělila do vínku. Ale také se o něj stará. Jí šestkrát denně v malých dávkách, používá vhodnou kosmetiku a hlavně cvičí. Je trenérkou ve fitku a cvičitelkou pilates.

Zapomeňte, že přísná dieta je jednou z cest, jak docílit krásného zadečku. Sice shodíte pár kil, ale vaše pozadí bude scvrklé a povislé. Zkuste spíše ubrat z jídelníčku cukry a tuky, jezte vlákninu v podobě ovoce a zeleniny a také hodně pijte, asi 2 až 3 litry vody denně. Pokud takto upravenou stravu doplníte o pohyb, budete mile překvapeni z výsledku, který se zaručeně dostaví.

Kosmetika bez záruky
Existuje mnoho přípravků, které hlásají, že vás zbaví celulitidy, zpevní zadeček a stehna. Stačí jen partie namazat. Není to úplně tak. Kosmetika může podpůrně fungovat až tehdy, pokud se začnete hýbat. Každopádně i péče o pokožku je velice důležitá, proto určitě sáhněte po přípravcích, které pomáhají odstraňovat podkožní tuk a mají blahodárný účinek pro pružnost a vzhled pokožky. Každý večer při sprchování pokožku zadečku kartáčujte speciálním masážním kartáčem. Zlepší se proudění v lymfatických cévách a pokožka se napne.

Masáž pozadí – příjemná i užitečná!
Masáže jsou velice uklidňující a prospěšné. Požádejte partnera, aby vám pozadí nějakou emulzí pořádně promasíroval. Nebude určitě proti a vy spojíte příjemné s užitečným. Masáž rozproudí krevní oběh a tím se vylepší vzhled celulitidy.

Jaký pohyb tvaruje pozadí
- chůze do schodů
- jóga
- in-line brusle
- cyklistika
- plavání
- squash

5 cviků pro krásný zadeček

1. Propínání na střídačku

Položte se na záda, nohy mírně pokrčte a chodidla pevně položte na zem. Nohy a boky musí být v jedné linii. Zvedněte pánev, natáhněte levou nohu mírně šikmo vzhůru a držte 10 vteřin. Cvičte prvně pravou a pak levou nohou. Zopakujte 5 až 10krát.

2. Zvedačky nohou

Klekněte si a podepřete se na předloktí. Natáhněte pravou nohu a zvedněte, aby byla v jedné rovině se zády. Držte 5 vteřin, hluboce se nadechněte, nohu stáhněte, ale nedotýkejte se země. Zopakujte 10 až 15krát. Pak nohy vyměňte.

3. Plavec

Lehněte si na břicho, nohy a paže natáhněte. Nadechněte se, břicho vtáhněte směrem k páteři a zároveň zvedněte levou ruku a pravou nohu. 15 vteřin držte, pak pomalu položte a vyměňte ruku a nohu. Zopakujte 5krát.

4. Dřepy

Stůjte vzpřímeně, nohy rozkročte, pánev lehce nahněte dopředu. Dejte ruce v bok a zadek posuňte dozadu (jako když se chcete posadit na židli). Držte 10 vteřin, nadechněte se, narovnejte se a pokračujte. Zopakujte 5krát.

5. Trénink hýždí

Stůjte vzpřímeně, stehno pravé nohy vytáhněte vodorovně nahoru. Držte 15 vteřin. Levá noha je přitom rovná, hýžďový sval napnutý. Potom změňte nohu a opakujte 10 až 15krát.

Autor: INT, Kbak
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...