Pátek 25. října 2024
Svátek slaví Beáta, zítra Erik
Oblačno 14°C

Brno se chystá na literární událost roku: Kniha Brno 2024 slibuje hvězdnou sestavu autorů

16. října 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Když se řekne „knižní veletrh“, většině z nás se vybaví davy lidí procházející mezi regály plnými knih. Ale co kdyby takový veletrh nabídl mnohem víc? Co kdybyste měli možnost potkat své oblíbené autory, poslechnout si jejich příběhy a odnést si domů podepsanou knihu? Přesně to slibuje nový knižní veletrh Kniha Brno, který se uskuteční od 1. do 3. listopadu 2024 na brněnském výstavišti.

Organizátoři vytáhli z rukávu pořádné eso – nebo spíš celou královskou postupku. Mezi více než 120 pozvanými hosty najdeme skutečné literární hvězdy. Daniel Cole, autor bestsellerové série Hadrový panák, přiveze do Brna svůj nejnovější thriller. Pokud jste fanoušky napínavých detektivek, určitě si nenechte ujít besedu s Timem Weaverem. Tento britský autor, známý svými příběhy o zmizelých osobách, se do České republiky vrací po pěti letech. „Vždycky mě fascinovalo, že ve Velké Británii každý rok zmizí 2500 lidí, kteří se už nikdy nenajdou. To je téma, které mě nepřestává inspirovat,“ říká Weaver. 

Fanoušci fantasy žánru budou nadšení – i když jen virtuálně – přítomností živoucí legendy Michaela Moorcocka. Jeho Elrik z Melniboné inspiroval nejen světy Warhammeru, ale i slavného Zaklínače. A když už jsme u fantasy, nesmíme zapomenout na domácí scénu. František Kotleta, enfant terrible české sci-fi a fantasy, slibuje, že své fanoušky rozhodně nezklame.

Pro milovníky historických románů bude Kniha Brno skutečným rájem. Juraj Červenák, slovenský král historické detektivky, se setká s českou literární superstar Kateřinou Tučkovou. Tučková, brněnská rodačka, určitě potěší své fanoušky čtením z připravovaného románu.

Autor: Kniha Brno 2024

Ale Kniha Brno není jen o beletrii. Peter Freestone, bývalý osobní asistent Freddieho Mercuryho, přiveze do Brna své vzpomínky na legendárního zpěváka. Tomáš Šebek, chirurg a spisovatel, bude vyprávět o svých zkušenostech z misí Lékařů bez hranic. A pro ty, kdo rádi experimentují v kuchyni, budou k dispozici Zdeněk Pohlreich, Jan Punčochář a Mirka van Gils.

Autor: Kniha Brno 2024

Celkem 60 nakladatelství představí své nejnovější tituly a návštěvníci se mohou těšit na 90 hodin besed, přednášek a workshopů v pěti různých sálech. A to nemluvíme o stovkách autogramiád, které jsou připraveny.

„Chceme, aby Kniha Brno byla víc než jen veletrh,“ říká hlavní organizátor akce. „Má to být oslava literatury ve všech jejích podobách. Proto jsme připravili i speciální páteční program pro školy. Věříme, že právě mladá generace je budoucností literatury.“

Pokud vás tato literární hostina láká, organizátoři doporučují zakoupit vstupenky v předprodeji. Vyhnete se tak frontám a budete si moci veletrh užít naplno, bez zbytečného čekání.

Kniha Brno 2024 slibuje být událostí, o které se bude mluvit ještě dlouho po jejím skončení. Ať už jste vášnivý čtenář, nebo si jen občas rádi počtete, tenhle víkend by ve vašem kalendáři rozhodně neměl chybět. Koneckonců, kdy jindy budete mít možnost potkat tolik skvělých autorů na jednom místě? Vstupenky zakoupíte a více informací se dozvíte na www.knihabrno.cz

Autor: Kniha Brno 2024