Pondělí 16. září 2024
Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda
Zataženo, déšť 16°C

Kabelky, které se hodí ke každému outfitu: Které barvy jsou nejuniverzálnější?

31. července 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Kabelky všech velikostí i barev jsou nepostradatelným doplňkem každého outfitu. Výběr vhodného modelu vám pomůže sladit kabelku na maximum. A nemusíte se držet jen neutrálních odstínů, i pastelové barvy zkombinujete jednoduše.

Černá: Univerzální barva, kterou sladíte (skoro) s čímkoliv

Základem každého šatníku je univerzální černá. Je to barva, která se hodí ke všemu a nikdy nevyjde z módy. Černé kabelky navíc dodají vašemu outfitu eleganci a sofistikovanost, ať už se vydáte kamkoliv. 

Na co nezapomenout? Vyplatí se rozhodně investovat do kvalitní černé kůže, která vám vydrží mnoho let a stále bude vypadat skvěle. Jedná se sice o větší investici do začátku, na druhou stranu se vám kůže tolik neopotřebí a nezačne se loupat, jako její levnější alternativy. 

TIP: Ačkoliv se černá hodí téměř ke všemu, černým kabelkám se spíše vyvarujte, pokud nosíte rádi lehké letní outfity v pastelových barvách. U nich může černá kabelka působit až příliš kontrastně a těžce. Zvažte ji také u přírodních stylů a boho outfitů, které vypadají o chlup lépe spíše s hnědými a zemitými odstínami. 

Autor:  CCC Czech, s.r.o.

Bílá: Lehký a svěží odstín pro letní měsíce 

Chcete-li celkový outfit spíše odlehčit, volte kabelky v bílé. Jsou sice náročnější na údržbu, jejich univerzálnost a schopnost zvýraznit jakýkoliv outfit ale stojí za to. Bílé kabelky se hodí převážně pro minimalistické styly, ale ladí i k výraznějšímu šatníku právě pro svou odlehčenost. 

Než si pořídíte první bílou kabelku, myslete na to, že bude potřebovat častější údržbu než běžné modely. Proto volte praktický materiál, který se dá snadno čistit. Ideální je třeba kůže, nebo i bavlna či polyester, které můžete prát.

Autor:  CCC Czech, s.r.o.

Námořnická modrá: Elegantně nahradí černou

Námořnická modř je dalším odstínem, který využijete pro různé příležitosti, ať už se jedná o denní nošení nebo večerní akce. Skvěle také poslouží, pokud už vás tolik nebaví nosit jenom černou, ale rádi byste outfit odlehčili i nějakou jinou barvou v tmavějším odstínu. 

Modré kabelky kombinujte s pastelovými i světlými outfity, vytvoříte tak elegantní kontrast. Pokud chcete výraznější prvek, nebojte se vzít si pruhovanou kabelku, která ještě více podtrhne námořnický vibe.

Pastelové barvy pro hravost a svěžest

Kabelky v pastelových odstínech jsou skvělým doplňkem pro svěží a hravý vzhled, a to nejen v letních měsících! Nebojte se vytáhnout barvy, které by vás normálně nenapadly.

Pastelově žlutou kabelku můžete kombinovat s neutrální bílou, šedou i béžovou, a s každou z nich vytvoří elegantní a jemný look. Růžová kabelka se zase hodí ke kouskům z džínoviny a světlým šatům. Pro pastelové modrou kabelku je ideální kombinace s letními šaty v bílých či krémových tónech. 

Mezi další oblíbené odstíny, kterých se nemusíte vůbec bát, patří mátová (mintová) či levandulová, kterou můžete snadno kombinovat s jemnými neutrálními outfity, nebo je doplnit jako kontrastní prvek k sytějším barvám. Kabelky pastelových barev dodají vašemu outfitu lehkost a energii, kterou využijete kdykoliv budete potřebovat. A třeba zafunguje lépe než kafe!

Hnědé a béžové odstíny doplní teplé tóny 

Pro každodenní nošení, práci i večerní akce může být kabelka v zemitých odstínech hnědé a béžové ideální variantou. Skvěle se doplňuje s teplými tóny, jako je khaki, okrová, vanilková či bordó. 

Hnědé kabelky vypadají skvěle, pokud se kombinují se stejným odstínem v podobě pásku či bot.