Čtvrtek 19. září 2024
Svátek slaví Zita, zítra Oleg
Polojasno 22°C

Na prázdninové festivaly a výlety s Jízdenkou na léto

29. července 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Chystáte se v létě na fesťák, vodu, kolo nebo jen tak za kámoši? Nechce se vám řešit jízdenky, ale chcete svobodně cestovat, kam se vám zachce? Řešením je Jízdenka na léto.

Stačí jedna Jízdenka na léto na 7 nebo 14 dní a můžete cestovat, jak se vám zlíbí. Žádná omezení kilometrů. Do vlaku Českých drah nasednete kdekoliv, kde má zastávku, a stejně libovolně z něj také vystoupíte, až se vám to bude hodit. Prostě o prázdninách ráno vstanete, a když se rozhodnete vyrazit na výlet nebo za kamarády, sednete do vlaku a jedete. Žádné nakupování jízdenek na poslední chvíli či hledáním optimálního tarifu. Tu nejlepší jízdenku pro volné cestování budete mít připravenou v peněžence nebo mobilu.

Léto ve vlaku má i další výhody. Dobře se v něm dospává náročný večerní program, který se protáhl hluboko do noci. Ve většině vozů je dnes k dispozici wi-fi, takže člověk může být stále online: na chatu, na TikToku nebo jen tak brouzdat po internetu. Ve vlaku můžete také bez problémů sledovat filmy a seriály. Pokud jste poslední díl svého oblíbeného pořadu nestihli například vinou fesťáku, jednoduše si ho stáhněte do mobilu nebo tabletu a pusťte cestou.

Jízdenka na léto platí během července a srpna. Volit lze mezi variantou na 7 nebo na 14 dní, vždy po sobě jdoucích. Začátek platnosti může být kterýkoliv den, třeba pondělí nebo klidně pátek – prostě podle toho, jak se to cestovateli hodí. Ale pozor! Jízdenka je vždy na jméno, proto si s sebou na cesty nezapomeňte přibalit průkaz s fotografií, jménem a příjmením uvedenými na jízdence.

A kolik vás to bude stát? Pro děti a mladé do 26 let stojí „lístek“ na 7 dní 695 Kč, tedy méně než stovku na den. Jízdenka na 14 dní je ještě levnější – zaplatíte za ni 995 Kč, což je 71 Kč na den. Za tyhle ceny si nedáte ani pořádný burger, ovšem vlakem můžete projet celou republiku. 

Pokud nefandíte hudbě a raději sportujete, podnikněte s Jízdenkou na léto něco akčního: turistický výšlap, cyklistický výlet nebo vyjeďte na vodu. A kdo miluje poznávání nových končin, může s ní projet Čechy, Moravu i Slezsko doslova křížem krážem a zastavit se právě tam, kde se mu bude nejvíc líbit.

Autor: České dráhy, a.s.