Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Turnaj mistryň slibuje napínavé finále tenisové sezony. A ve hře budou i Češky!

3. listopadu 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Závěr tenisové sezony bude už tradičně patřit mistrovským podnikům, kde spolu soupeří jen ti nejlepší. Turnaj mistryň letos přivítá nejlepší osmičku tenistek sezony ve dvouhře i čtyřhře v mexickém Cancúnu. A to už od neděle 29. října. Ve hře bude téměř kompletní světová špička, do níž ve dvouhře v současnosti patří i česká wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová. Čeští fanoušci navíc budou moci fandit i ve čtyřhře. Jak si české hráčky povedou a kdo si z Mexika odveze pohár pro vítězky, zjistíme už 5. listopadu.

Letošní ročník bude obzvlášť zajímavý i pro českého fanoušky. Ve dvouhře se představí senzační vítězka letošního Wimbledonu Markéta Vondroušová. Ta v sezoně ukázala, že triumf na travnatém monumentu v Londýně nebyl náhodou a v Mexiku může pomýšlet vysoko. Česko mohlo mít želízek v ohni ještě více, kvůli zranění se na poslední chvíli musela odhlásit Karolína Muchová. I přesto nebude Vondroušová v Cancúna jediná, ve čtyřhře budou o vítězství bojovat Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Dlouholeté deblové parťačky se finálového podniku sezony zúčastní již popáté, přičemž v roce 2021 celou akci ovládly. Krejčíková navíc bude plnit roli náhradnice ve dvouhře, která bude v případě nutnosti připravena zasáhnout do hry.

Největší favoritky hlavní části lze hledat na čele světového žebříčku. Aktuální jednička Běloruska Aryna Sabalenková bude obhajovat loňskou finálovou účast, celkově to přitom pro ni bude už třetí start. Potřetí bude startovat i světová dvojka Iga Šwiateková z Polska. Průběžně třetí žena světového pořadí a vítězka letošního US Open Američanka Coco Gauffová nastoupí na akci podruhé. Na úspěch ovšem samozřejmě mohou pomýšlet všechny kvalifikované hráčky, což potvrzuje i loňský nečekaný triumf Caroline Garciaové, která se už letos ani nekvalifikovala. Počítat je tak potřeba i  s Markétou Vondroušovou Jelenou Rybakinovouvou z Kazachstánu, Američankou Jessicou Pegulaovou, Tunisankou Uns Džabírovou nebo Marii Sakkariovou z Řecka. Kdo ovládne letošní Turnaj mistryň? Bude se opakovat loňské překvapení nebo zvítězí jedna z hlavních favoritek? A jak si povedou Češky?  Vsadit si na to můžete s bonusem u Fortuny.

Hodně diskuzí vyvolalo místo konání akce. O pořadatelství se totiž ucházelo i Česko. Pro letošní rok byla ve hře Ostrava, v dalších pak Praha. Ačkoliv měl být hlavním soupeřem české kandidatury zejména saúdskoarabský Rijád, tenisová federace nakonec organizaci vrcholného turnaje překvapivě svěřila mexickému Cancúnu. Karibské letovisko ve volbě zvítězilo i přesto, že v něm není žádný tenisový stadion. Mexičané slíbili, že dokážou nový stánek vykouzlit za pár týdnů, výsledkem jsou montované tribuny doslova na zelené louce. To však není jediná kontroverze, akce se totiž koná jen krátce před finálem týmového Billie Jean King Cupu ve španělské Seville. Hráčky, které v Cancúnu dojdou až do závěrečných zápasů tak budou mít na přesun jen minimum času. I proto už například Iga Šwiateková avizovala, že reprezentační akci ve Španělsku kvůli nabitému programu vynechá a nebude jistě sama.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.