Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

US Open: Pokračování bitvy Alcaraze s Djokovičem a další útok českých tenistek!

28. srpna 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Poslední grandslam této sezony začne už v pondělí 28. srpna. Na kurtech ve Flushing Meadows by se měly představit téměř všechny hvězdy současného tenisu. Fanoušci jsou v očekávání další bitvy mezi aktuálními titány mužského okruhu Carlose Alcaraze a Novaka Djokoviče. Mezi ženami by situace měla být mnohem otevřenější, adeptek na titul je celá řada a jsou mezi nimi i Češky!

Zopakují české tenistky skvělé výkony z předchozích grandslamů i v New Yorku? Vsadit si na to můžete s bonusem u Fortuny. O vítězích bude jasno 10. září.

Před rokem ovládl mužskou část pavouka Carlos Alcaraz, pro něhož šlo o premiérový triumf na grandslamu. Tehdy devatenáctiletý mladík ve finále přetlačil Nora Caspera Ruuda a vystřelil mezi největší hvězdy současného tenisu. Mezi ženami triumfovala Iga Šwiateková, a to po finálové výhře nad Tunisankou Ons Džabúrovou. Na rozdíl od Alcaraze vstupovala Polka do turnaje už jako jednička a v Americe slavila třetí grandslamový titul. Z českých zástupců to nejdál dotáhla Karolína Plíšková, která skončila ve čtvrtfinále.

Alcaraz i Šwiateková budou velkými favority i letos, kandidátů na titul je však víc. V mužském pavouku se už před začátkem turnaje očekává finále mezi Alcarazem a Djokovičem. Oba se potkali i na předešlých dvou grandslamech sezony, zatímco ve čtvrtfinále French Open slavil Djokovič, v epické finálové bitvě ve Wimbledonu zvítězil mladý Španěl. Do tohoto předem nalinkovaného scénáře ovšem budou chtít promluvit i další, například Daniil Medveděv, Casper Ruud nebo Stefanos Tsitsipas rozhodně nejsou bez šancí. Možná ještě delší zástup reálných adeptek na triumf můžeme najít mezi ženami. Nasazenou jedničkou bude opět Šwiateková, téměř vyrovnané šance ovšem experti dávají třeba i Sabalenkové, Rybakinovové, Pegulaové nebo Džabúrové.

Velká očekávání ovšem mají i čeští fanoušci. A není divu, dosavadní výsledky na grandslamových turnajích této sezony jim dávají pořádný důvod. Tenisovým světem totiž stále rezonuje senzační vítězství Markéty Vondroušové ve Wimbledonu. Blízko velkému triumfu byla o měsíc dřív na Rolland Garros také Karolína Muchová, která těsně prohrála až ve finále. V Austrálii pak zase všechny překvapil postupem do čtvrtfinále Jiří Lehečka. Do New Yorku tak mohou Češi opět cestovat s vysokými ambicemi. Ve hře jich bude minimálně dvanáct, jejich počet navíc ještě mohou rozšířit úspěšní kvalifikanti. Kvarteto Vondroušová, Muchová, Kvitová a Krejčíková se postupně seřadilo v žebříčku od 9. do 12. místa a v Americe budou rozhodně pomýšlet vysoko. Ve výborné formě hraje v posledních týdnech také Marie Bouzková, překvapit mohou i další české tenistky. Mezi muži je český seznam o poznání kratší, Jiří Lehečka už ovšem ukázal, že na velkých turnajích umí.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.