Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pecky z redakce: Hovory z rakve, zlatý déšť a šaty, které padnou každé ženě

  • 29. května 2023 | 06:00

    Tento týden mám ve výběru toho nejzajímavějšího, co se mihlo redakcí, několik akcí, které pomáhají. Bude se vařit pro dobrou věc, také si můžete zacvičit, a to je dobré nejen pro vás a vaše tělo, ale jak se ukázalo, cvičením se dá pomoct i jiným.

    Pojďme se tedy společně podívat na šaty, jež padnou všem, na trochu strašidelné divadelní představení a kosmetiku, která vyhladí vaši pleť na léto.

  • Dobrovaření

    V oblíbené pražské restauraci Červený Jelen už třetím rokem v rámci projektu Dobrojídlo pokračují v konání dobrých skutků. Tentokrát se ke zdejšímu týmu coby „dobroexternisté“ připojí Emma Smetana a Jordan Haj. Pod taktovkou šéfkuchaře Marka Fichtnera ve spojení s Pampas Market, prodejcem prémiového argentinského hovězího, uvaří skutečnou delikatesu: Argentinskou hovězí maminhu připravovanou na ohni s estragonovým jusem, bramborovými rösti, smaženým bílým chřestem, mladou mrkví a pažitkovou majonézou. Na menu bude od 5. do 18. června. 50 korun z každého prodaného jídla věnuje restaurace na projekt Malá jóga, který zajišťuje lektory jógy pro onkologické pacienty.

    Podívejte se na video s Emmou:

    Video se připravuje ...
    Emma Smetana rozhodně není žádná dietářka • VIDEO: Tereza Kovářová

  • Hovory v rakvi

    Spielraum Kollektiv se ve své novince Odkaz věnuje tématu čekání na smrt a toho, co po člověku zůstane. Autorka konceptu a performerka Linda Straub se rozhodla inscenovat svůj vlastní pohřeb. Inspiruje jí její dvaadevadesátiletá babička a rozhovory s ní. Inscenace Odkaz měla předpremiéru na festivalu Venušiny dny, premiéra se uskuteční v Nové libeňské synagoze 28. a 29. května ve 20.00.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Zemřela Tina Turner (†83): Její dům je v obležení fanoušků a květin! • VIDEO: reuters

  • Pomoc jógou

    Charitativní akce plná lekcí jógy a zajímavých workshopů se koná dne 6. 6. 2023 ve Šternberském paláci na Hradčanském náměstí a vybrat si můžete buď dopolední či odpolední blok. Nákupem vstupenek podpoří veřejnost rovnou dva nadační fondy – Be Charity a AutTalk. Na místě se budou moci hosté potkat i s jejich zakladatelkami, Bárou Nesvadbovou a Kateřinou Sokolovou a dopoledne bude speciálním hostem také Adéla Elbel. Těšit se můžete na úžasné jógové či ballet barre lekce a workshopy pod vedením lektorů z pražského Namastery studia a neméně zajímavé přednášky a workshopy partnerů: Cannor, na3se.store, Ecce vita a love your skin.

    Podívejte se na rozhovor s Bárou Nesvadbovou:

    Video se připravuje ...
    Bára Nesvadbová o dovolené s dcerou: Hloupě jsme riskovaly a jsem ráda, že jsme přežily • VIDEO: videohub

  • Zdravé léto

    Léto se blíží a s ním i čas, kdy rádi sáhneme po sklence osvěžující limonády. Pro přípravu skvělých limonád se báječně hodí vynikající biosirupy, se kterými ve zcela nových a originálních příchutích přichází SONNENTOR. Obsahují vysoký podíl ovocné šťávy, koření a bylin a nenajdete v nich žádný přidaný cukr – slazené jsou pouze jablečným nebo hruškovým koncentrátem. Vychutnat si je můžete v několika lahodných variantách. Stačí je ve správném poměru namíchat s vodou a skvělá limonáda je na světě. S perlivou vodou chutnají dokonale.

    Podívejte se na video o tom, co se stane, když přestanete jíst cukr:

    Video se připravuje ...
    Co se stane s vaším tělem, když přestanete jíst cukr? • VIDEO: Moje zdraví

  • Zlatý déšť

    Pražský šperkařský ateliér KLENOTA odhalil novou podobu své kolekce Rain, která zachycuje krásu deště v minimalistickém designu. Nápadité šperky spojuje geometricky jednoduchý motiv čisté linie ze zlata, připomínající provázky vody padající z nebe. Samotné kapky deště se pak skrývají ve třpytivých briliantech. Kolekce je plná moderních a trendy šperků, které lze vynést ve dne i v noci.

  • Kompletní program je venku

    Kompletní program svého osmnáctého ročníku oznamuje ve velkém stylu letní hudebně-kulturní festival Hrady CZ. Na dvou pódiích zahrají na osmi „hradních“ zastávkách na území Čech a Moravy kapely Kabát, Kryštof, Mirai, Wanastowi Vjecy, No Name, zpěvák Tomáš Klus a mnoho dalších skupin a interpretů. Festival Hrady CZ odstartuje v pátek a sobotu 14. a 15. července na hradě Točníku a dále se každý následující pátek a sobotu představí na Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí, Bouzově a své letošní putování uzavře 1. a 2. září na Bezdězu. V ceně sobotního lístku na festival je vstup na hrad zdarma. Do 31. května jsou v prodeji vstupenky za snížené jarní ceny.

  • Středověké slavnosti

    Chcete nasát atmosféru starých časů a užít si netradiční víkendový den? Pak dorazte na středověké slavnosti na zámku Neustupov na Benešovsku na pomezí Středočeského a Jihočeského kraje. Konat se budou druhou červnovou sobotu - 10. června od 13. hodin. Celé slavnosti začínají již za branami zámku ve vsi Neustupov. Pochod vsí průvodu v dobových oblecích a s hudebním doprovodem se zúčastní i sám majitel zámku, který na zámeckém dvoře promluví k místnímu lidu. Těšit se můžete na kejklíře, středověkou střelnici a raznici mincí, šarvátky rytířů, projížďky na koni pro děti, dobovou tkalcovnu, ukázky zbrojí a zbraní, střelbu z luků, malování na obličej, sokolníka a jeho dravce, stejně tak různé soutěže pro děti. Slavnosti budou zakončeny šermířským vystoupením spolu s živou dobovou hudbou.

  • Padnou každé

    Preferujete volný střih šatů, který sluší a zároveň nijak neomezuje v pohybu? Vyhovuje vám přepásat šaty páskem a proměnit tak outfit z ležérního v elegantní? Právě pro vás jsou určeny šaty SARA od české značky Elisha. Jejich střih je dokonalý, sedne totiž každé postavě a všem věkovým kategoriím. Šaty SARA navržené designérkou Eliškou Tomkovou užijete pro různé příležitosti – bez pásku i s ním. Ocení je hlavně ženy, které milují kvalitní materiály, jednoduchou eleganci a potřebují něco, co nezanikne ani na zahradní party. A to, i když na ni vyrazí po dlouhém pracovním dni. Nemáte-li ráda zdobené a komplikované modely a jste fanynkou tenisek, budete nadšená. K bílým teniskám jsou totiž jako dělané. Pyšní se signature kapsami, které ještě podtrhnou praktičnost a univerzálnost modelu. Stále váháte? Možná nad tím, jaký barevný odstín zvolit. Nabídka barev je totiž opravdu široká.

  • Koloušek

    Oblíbená televizní, filmová a divadelní herečka Jana Bernášková v Pavilonu Grébovka slavnostně pokřtila Kolouška, v pořadí již svou třetí knihu. Kmotry se stali herečtí představitelé filmu Jak přežít svého muže, který se právě natáčí podle Janiny prvotiny. Ústřední postavy, které se prolínají všemi třemi romány autorky, tak dostaly tvář. Propůjčili jim ji herci a herečky Iva Pazderková, Mahulena Bočanová, Jitka Sedláčková, Pavla Dostálová, Marek Němec, Roman Zach a Tomáš Měcháček. Hlavní hrdinku Lucii si zahraje sama Jana Bernášková. Film Jak přežít svého muže bude mít premiéru 9. listopadu.

  • Zázračně hladká

    Odvodňující tělový peeling s mořskou solí Orlane perfektně vyhlazuje pokožku a zvyšuje účinky následné péče. Jsou v něm obsaženy ryze přírodní exfoliační částice. Podporuje povrchovou mikrocirkulaci a vyplavuje přebytečnou vodu a toxiny. Aktivně odvodňuje a odlehčuje díky osmotickému efektu soli, která zjednodušuje průnik aktivních látek do pokožky, a také díky odvodňujícímu účinku esenciálních olejů. Pravidelným používáním bude vaše pokožka hladší a jemnější. Docílíte pocitu lehkosti. Kosmetická značka Orlane je průkopníkem v péči o pleť a boji proti stárnutí. Při výrobě svých produktů se již tradičně inspiruje nejnovějšími lékařskými objevy a využívá moderní technologie.

     

Diskuse ke článku
.