Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Výšivka, nebo tetování? Umělec vytváří na těle skvosty pro všechny generace!

15. března 2023 | 06:00

Tatér Eduardo Lozano alias Duda se rozhodl, že své výtvory učiní více unikátní. A to se mu skutečně povedlo. Svým zákazníkům totiž dokáže na těle vykouzlit obrázky psích tlapek, zvířat a dalších motivů, které jsou na první pohled nerozeznatelné od látkových výšivek. Jeho tetování tak ocení úplně všechny generace. Co ho přivedlo k tak originálnímu umění?

I když by se mohlo zdát, že vytvořit skutečně kreativní a jedinečné tetování už je v dnešní době skoro nemožné, nadaný tatér z Brazílie dokazuje opak. Jako tvůrce skutečně realistických 3D tetování totiž posunul tuto disciplínu na zcela jinou úroveň. Jeho kresby vypadají jako opravdové, navíc jsou vhodné pro lidi všech věkových kategorií!

Začalo to posouváním hranic kreativity

Vše začalo snahou Eduarda Lozana, který mimo jiné dříve vytvářel vyšívaná loga a vzory na trička, košile a čepice, posouvat své hranice umění a kreativity. Chtěl se něčím dobře odlišit od ostatních umělců a do svých obrázků chtěl  nesmazatelně otisknout své jméno. Rozhodl se vyzkoušet novou speciální techniku navazující na jeho předchozí tvorbu. A podařilo se! Obrázky vypadají na kůži jako ohromující záplata. Díky přesnému provedení a pokročilé barvě zabraňující nežádoucímu rozpíjení okrajů je jeho tvorba neopakovatelná. A nejen to. Ohromil velké množství lidí. Nový styl tetování se stal téměř okamžitě velice žádaným a oblíbeným i ve světě. Realisticky vyhlížející velkolepé výšivky si podmanily i starší generace, které do té doby nebyly tetování moc nakloněné.

Jak vypadá modelka, která je závislá na tetování a modifikaci těla? Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Hadí jazyk a tetované oči: Modelka (23) za extravagantní vzhled zaplatila víc jak 163 tisíc a další proměny chystá! • VIDEO: Instagram

Legenda mezi tatéry

Duda, jak se tatérovi přezdívá, se stal mezi ostatními kreativci skutečnou legendou. Jeho tvorbu vyhledává čím dál více lidí ze všech koutů planety. Zdá se, že se mu tak splnil sen stát se vyhledávaným a uznávaným tatérem. Jen na sociálních sítích má Duda více než 750 000 fanoušků.

Jde snad o pouhý photoshop?!

Kvůli neuvěřitelně propracovanému vzhledu výšivek někteří jedinci Dudu dokonce podezírají, že nejde o reálnou tvorbu, ale o photoshop. To však rozhodně není pravda, což se na svém Instagramu snaží Lozana vyvracet prostřednictvím videí točených ze všech možných vzdáleností a úhlů pohledu. Na nich je zblízka vidět, jak zákazníkům na kůži čaruje hyperrealistické výšivky. Ukazují, že tatér při malování nepoužívá nic speciálního, snad jen kromě přemíry vlastního talentu.

Pozornost k detailům a filmovým hitům

Pokud právě zvažujete, zda se nevypravit na výlet za originálním tvůrcem pro vlastní výšivku, pak vás možná přesvědčí motivy, které Eduardo tetuje nejčastěji. Inspiruje se třeba oblíbenými filmovými a televizními hrdiny. Bez problémů vám na těle vytvoří Pokémony, postavy z Hvězdných válek či například veselé hrdiny od Disneyho. Složitý design Dudových nášivek ale nevzdává hold pouze slavným filmům a seriálům. Dalo by se říct, že s ním umělec dokáže ztvárnit téměř cokoli. Od vytetovaných šperků a slavných značek až po rostliny a přírodní prvky „rostoucí“ po celém těle i abstraktní obrazce.

Na práci talentovaného Eduarda Lozana se podívejte do naší fotogalerie!

Autor: Tereza Brožová