Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Jak si vybrat přepravku pro kočky?

8. března 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Cestování s kočkou může být zábavné, ale také stresující. Jak pro kočku, tak pro vás. Nejdůležitějším krokem je výběr správné přepravky pro kočky. Ale která je nejlepší a nejpraktičtější?

Jaká kočičí přepravka je v nabídce?

Výrobci nabízejí chovatelům opravdu desítky nejrůznějších typů. Je lepší látková, plastová nebo proutěná přepravka pro kočku? Každý přepravní box má své výhody i nevýhody, ale před koupí je dobré promyslet i další věci, než jen praktickou údržbu. Má to být přepravka pro kočky do auta nebo do letadla? Budete cestovat a přepravku přenášet část cesty v rukou? Toto vše je potřeba zvážit.

Plastová přepravka pro kočky

Plastové přepravky mají několik výhod. Jsou lehké, snadno se čistí a jsou vzdušné. Pokud se kočce přeprava nelíbí nebo se rozruší a začne škrábat, tak plast je odolný a vydrží. Plastová přepravka na kočku má často i úchyty na bezpečnostní pás v autě, takže při nehodě neriskujete své, ani kočičí zdraví.

Autor: ZooRoyal Petcare

Proutěná přepravka pro kočky

Proutěné přepravky na kočky jsou populární nejen mezi milovníky klasických přírodních materiálů. Z proutěného košíku s polštářkem s šantou kočičí nebude chtít vaše kočka po příjezdu ven. Velkou výhodou je, že proutěná přepravka pro kočky je pevná, trvanlivá a z větší části se dá ekologicky zlikvidovat v případě, že již nenajde další uplatnění nebo je opotřebovaná.

Látková přepravka pro kočky

Látkové přepravky jsou oblíbené pro skladnost a lehkost. Hodí se ale spíše pro opravdu klidné zvíře. Mírnou nevýhodou takové přepravky je, že nemá pevné stěny a nevyvolává takový pocit bezpečí. Pokud se kočka poplaší a začne škrábat, tak se může drápkem zachytit o síťku. Tyto přepravky volte spíš v případě, že musíte kočku přenášet v rukou a opravdu každé deko navíc se počítá. Pokud ale chodíte pravidelně třeba na procházky, je vhodnější si pořídit kočárek pro kočky.

Cestování s kočkou do zahraničí

Jaké budete potřebovat dokumenty pro překročení hranice s kočkou, musíte zjistit jako první a je potřeba se informovat nejlépe na stránkách ambasády cílové země. Podmínky má každá země jiné, a navíc je dobré mít jistotu, že máte aktuální informace. Dále je potřeba myslet na to, jak se budete do cílové destinace přepravovat. Zda autem, autobusem, vlakem nebo letadlem. Pokud budete cestovat autem, tak je potřeba mít box uzpůsobený pro bezpečné uchycení v autě. Pokud ale cestujete hromadnou dopravou, je důležité vědět, zda je povolené mít přepravní box pro kočky jako příruční zavazadlo, a jaké může mít maximální rozměry. Přepravní box na kočku musí splňovat nejen všechny předepsané podmínky pro přepravu, ale je nutné myslet i na pohodlí kočky.

Dlouhá cesta je sama o sobě stresující, a pokud box není dost velký, není v něm prostor na oblíbenou hračku, tak se vše zvládá mnohem obtížněji. Myslete při cestování a přepravě kočky nejen na bezpečnost, ale i pohodlí – své i vaší kočky.