Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Sport nemusí být nuda! Známe sedm aktivit, které vás budou zaručeně bavit

29. srpna 2022 | 06:00

Ještě máte spoustu času, jak si zpříjemnit víkend nebo letní podvečery. Hravě a zdravě, ale především zábavně.

Autor: iStock.com

Uviděla jsem ten osamocený pinčesový stůl na jednom hřišti, s pálkami i míčky k zapůjčení. Nikdo na něm nehrál a mě fascinovaně přitahoval. Brnkla jsem kamarádce, která ho má téměř před domem a za pár minut už jsme pinkaly, co se do nás vešlo. Usrkávaly jsme k tomu ovocnou domácí limču a smály se tomu, jak jsme se tak vrátily do minulosti. Doby, kdy jsme ho hrály coby studentky. Heleďte a víte co? Nezapomněly jsme to! Skvělá hoďka uběhla jakoby nic a bylo jasné, že tohle je náš plán na celé léto, i to babí. A tak jednou týdně, většinou v neděli, kdy na hřišti a přilehlé zahrádce hraje živá hudba, je námi stůl obsazen. Čím si i vy můžete udělat radost a trochu se protáhnout?

PINKEJTE BADMINTON

Úžasná letní záležitost, na kterou potřebujete protihráče, raketu a míček. Připravte se na to, že si při hře zaběháte, zaskáčete a protáhnete si celé tělo. Pokud hrajete badminton jen jednou začas a rekreačně, žádné velké přetížení vám nehrozí. Při intenzivním tréninku ale dochází k jednostranné zátěži (na straně hrající ruky), stejně jako třeba při squashi nebo tenisu, a je třeba tělo důkladně protahovat. Každopádně při letní pinkané si s tím hlavu nelámejte a vyzvěte třeba svého přítele na „mač“. Lepší hrát beďas než koukat na televizi, uvidíte…

390 kcal za hodinu

HOĎTE SI PÉTANQUE

Ve Francii ho všichni milují a příznivce má pochopitelně i u nás. Stačí písčitá cestička a máte herní pole. Ke hře potřebujete jen set s koulemi na pétanque, jedna váží od 0,5 kg výš, a parťáky, kteří si s vámi zahrají. Hra je jednoduchá, nenáročná, ale ruce vás budou trochu bolet stejně jako třeba při kuželkách. Ale kdo si hraje, nezlobí, viďte?

219 kalorií za hodinu

ZKUSTE SLACKLINE

Možná jste to viděla v parku – lano natažené mezi dvěma stromy a člověka na něm balancujícího. Naučit se po něm chodit? Tomu se říká slackline. Jeho cílem je dojít co nejdál, ti zkušenější dokonce umějí i různé skoky a triky. Vypadá to hodně jednoduše, ale není. Zkoušela jsem! Musíte držet rovnováhu, koncentrovat se. Díky tomu přirozeně zapojujete vnitřní svalstvo, které je odpovědné i za správné držení těla. Hravou formou zkrátka posilujete a zároveň psychicky příjemně odpočíváte. A stačí málo: mít lano s kotvicím systémem (pořídíte od 1000 Kč), kamaráda a chuť.

350 kcal za hodinu

SKOČTE NA TRAMPOLÍNU

Pryč jsou doby, kdy byly trampolíny určené především profesionálním sportovcům nebo akrobatům. Dnes jsou dostupné pro všechny a jednoduše si jednu můžete pořídit na zahradu. Když si každý den zaskáčete, pobavíte se a zároveň se zbavíte přebytečných kil. Během skoků rovnoměrně zapojujete všechny svalové partie, a rychle tak zpevňujete postavu. Skákání navíc uvolňuje napětí i endorfiny, takže se nedivte, že se budete smát jako blázen.

1100 kcal za hodinu

TOČTE ŠVIHADLEM

Vzpomínáte ráda na dětské hry se švihadlem? Vraťte se o pár let zpátky a oprašte své „umění“. Neexistuje účinnější cvičení na shazování kil! Co všechno umí? Posílíte oběhový systém i svaly celého těla, zlepšíte kondici, vytvarujete lýtka, zadek i paže, rozpustíte tukové polštářky v pase a zmírníte celulitidu. Ale jinak se hlavně pořádně vyhopsáte.

1200 kcal za hodinu

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: bla