Sobota 27. července 2024
Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor
Polojasno 26°C

Radíme: 4 tipy, jak udržet křišťálově čistou vodu v bazénu

Postarejte se ve vašem bazénu o křišťálově čistou vodu
11. července 2022 | 06:00

Také máte v plánu trávit letošní léto na zahradě u bazénu? Je jedno, jestli doma nebo na chalupě, hlavní je, abyste si koupání užili a udrželi si stále křišťálově čistou vodu!

Když budete dodržovat několik důležitých zásad, vydrží vám průzračné čistá voda v bazénu poměrně dlouho. Bez chemických přísad a několika dalších šikovných pomůcek to ale nepůjde. A jak o vodu v bazénu správně pečovat?

1. pH pod kontrolou

Tahle hodnota určuje, zda je voda zásaditá, nebo kyselá, a také ovlivňuje rozpustnost a účinnost ostatních chemických přípravků. Ideální hodnota pH je pro bazény 6,8 –7,2. Jak je na tom zrovna vaše voda, zjistíte pomocí pH testovacích pásků. Měřit byste měli pravidelně 1x týdně. Podle výsledku pak do vody přidávejte přípravek na snížení pH, například Savo do bazénu, nebo naopak na jeho zvýšení.

Ach ti tatínci... Táta v akci aneb originální způsob, jak vypustit bazén >>>

2. Bez dezinfekce to nejde

Do vody se dostávají nečistoty, jako tráva, hmyz, zbytky opalovacího krému a s nimi pak tisíce mikroorganismů, které se rychle množí a mohou způsobit zdravotní problémy. „Pomocí chloru nebo multifunkční tablety, je možné vodu vydezinfikovat. Chlor v podobě rychle rozpustného granulátu je vhodný pro trvalé, jednorázové a dodatečné chlorování vody. Rychle rozpustné chlorové tablety jsou ideální pro rychlé nastavení optimálního obsahu chloru nebo pro průběžné chlorování. Pomalu rozpustné chlorové tablety mají dlouhodobý účinek,“ vysvětluje David Benda, odborník na bazény za značku Hornbach.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Lucie Ulmanová