Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Horní Rakousko jako ideální letní destinace. Co všechno nabízí?

23. května 2022 | 06:00

Sezona letních dovolených klepe na dveře, a vy ještě stále vybíráte? Hledáte něco kousek, kam se dostanete autem, protože neradi létáte? Zároveň jedete s dětmi a nechce se vám s nimi absolvovat dlouhou jízdu? Chcete vidět krásnou přírodu, ale užít si i město? V tom případě se vydejte do Horního Rakouska a inspirujte se našimi tipy, co si nenechat ujít.

Horní Rakousko je jednou z devíti spolkových zemí Rakouska a leží na severu země podél hranice s Českou republikou. Již odpradávna uchvacuje své návštěvníky fascinující přírodou. Jsou zde k vidění velkolepé hory, průzračná jezera a nedotčené lesy. V délce sto jedenácti kilometrů protéká Horním Rakouskem Dunaj, který si po celé jeho délce nejlépe užijete na Dunajské cyklostezce. V hlavním městě Linci se pak dokonale propojují příroda, kultura a průmysl v jeden smysluplný celek. Jak si léto v Horním Rakousku opravdu užít a která místa navštívit? 

Video se připravuje ...
Nejkrásnější železniční tratě Česka: Nejkrásnější výhledy i přejezdy přes skály • VIDEO: Videohub

Romantika a architektura

Romantické město Steyr leží na soutoku řek Enns a Steyr. Pokud jste milovníci kulturních památek, jásejte! Narazíte zde na vskutku architektonické skvosty – největší náměstí na Dunaji, měšťanské domy různých architektonických slohů, gotický Bummerlhaus a mohutný zámek Lamberg. Město je zároveň branou k divoké a nedotčené přírodě. Ponocní města Steyr vás budou lákat k příjemným toulkám historickým městem. Za zhlédnutí stojí nová výstava v městském muzeu, nákupy v historickém centru města nebo audio prohlídka města v češtině.

Zažijte přírodu

Pokud jste vášniví turisté, tak přírodní ráj regionu Nationalpark Kalkalpen tvořený horami, řekami a údolími si bezpochyby zamilujete. Objevíte nedotčenou divočinu a historické dědictví s nádhernými panoramatickými výhledy.

Město na Dunaji

Za hodinu a půl se z Národního parku Kalkalpen dostanete autem do největšího města Horního Rakouska. Linec vás nadchne nejen svou pohnutou historií, ale také svým zaměřením na budoucnost a pestrou gastronomickou nabídkou. Hospůdky, kavárny a tradiční rakouské restaurace vaří místní i mezinárodní dobroty. Pokud se rozhodnete navštívit město na Dunaji, nesmíte si nechat ujít linecký koláč, který je považován za nejstarší koláč na světě.

Rakousko na kole

Hledáte aktivní relaxaci? V tom případě poznejte Dunajský region Horního Rakouska na jízdním kole. Naším tipem je Dunajská cyklostezka vedoucí z barokního města Schärding přes meandr Dunaje ve Schlögenu a přes Linec až do Ennsu. Díky své perfektně vystavěné síti tratí patří k těm nejoblíbenějším v Evropě. Noci můžete strávit v pohodlných kempech, které najdete zejména v blízkosti vody. Zažijete noci pod širým nebem a přes den si užijete rozmanitých volnočasových aktivit.

Autor: REDAKCE