Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Pomoc lidem z Ukrajiny: Albert daroval jídlo i drogerii za 10 milionů korun

22. dubna 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Hned na začátku krize vyčlenil řetězec peníze na pomoc lidem z Ukrajiny. Ty v podobě potravinových darů poskytl humanitárním organizacím. Pomoc postupně šla do potravinových bank, Člověka v tísni či Kongresového centra v Praze. Potravinové banky mohly k distribuci navíc využívat nové dodávky, které jim Albert v únoru předal.

Pomohly stovky palet, které obsahovaly trvanlivé potraviny, jako těstoviny, konzervy, paštiky, mléko či instantní pokrmy, dále i hygienické potřeby, dětské výživy, pleny a také čerstvé potraviny.

„Hodnotu naší pomoci vidím také v tom, že jsme se spolupracujícími neziskovými organizacemi konzultovali složení naší humanitární pomoci a dokázali jsme poskytnout jak čerstvé, tak trvanlivé potraviny podle aktuální potřeby. Jako třešničku jsme poskytovali také logistiku, zboží jsme přivezli ve stanovený čas na dané místo,“ popisuje Jiří Mareček z Albertu.

„Dvěma hlavním organizacím, které odvádí v této nelehké situaci úžasnou práci, bych chtěl velice poděkovat. Jak Člověk v tísni, tak potravinové banky, zaslouží obdiv celé společnosti a jsme rádi za spolupráci,“ doplňuje.

Autor: Albert Česká republika, s.r.o.

Lepší distribuce potravin díky novým dodávkám

Již na začátku krize daroval Albert potravinovým bankám nové dodávky s chladícími vestavbami, které umožňují svážet i čerstvé potraviny. Šest z nich už s dopravou jídla pomáhá a sedmá se k nim připojí v nejbližší době. Albert takto navázal na dar tří dodávek z uplynulých let. Peugeoty Boxer tak teď mohou potravinovým bankám pomáhat i při svozech pro potřebné z Ukrajiny.

Pomoc zaměstnancům a jejich rodinám

Situace se dotkla i té části zaměstnanců, kteří jsou původem z Ukrajiny. „Reagovali jsme podle aktuální potřeby. V průběhu posledního únorového víkendu jsme pro bezprostřední pomoc našim ukrajinským zaměstnancům z distribučních center v Klecanech i Olomouci zapůjčili autobus a dodávku,“ vysvětluje Jiří Mareček.

Na cestu k ukrajinským hranicím ji Albert naložil potřebnými potravinami, hygienickými potřebami, plenkami, plyšáky, bagetami, sendviči či vodou. Na hranicích tento dar pomohl a následně automobily odvezly do bezpečí rodinné příslušníky zaměstnanců.

Rodinám zaměstnanců, kteří dostali povolávací rozkaz Albert, poskytuje 100 % mzdy. „Kromě toho kolegům z Ukrajiny, kteří naléhavě potřebují vyřešit rodinné záležitosti, poskytujeme až 5denní placené volno,“ doplňuje Mareček.

Albert také v rámci své linky pomoci, kterou provozuje od začátku pandemie, zřídil poradenství pro zaměstnance, kteří pocházejí z Ukrajiny. Poradí jim v rodném jazyce s aktuálními otázkami, jež mohou řešit. Jde například o ubytování a pobytová oprávnění, víza, povolávací rozkazy, zdravotní pojištění či přicestování rodinných příslušníků.

Albert v současnosti poskytuje také pracovní místa pro lidi, kteří byli nuceni uprchnout z Ukrajiny.

Autor: Albert Česká republika, s.r.o.