Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

TESTOVALI JSME: Praní v páře a už nikdy jinak!

Video se připravuje ...
TESTOVALI JSME: Praní v páře a už nikdy jinak!
VIDEO: Videohub
3. prosince 2021 | 06:00

Máte rádi chytré a moderní domácí pomocníky? Jednoho takového jsem za vás zkusila. A moje resumé?

Pokrok nezastavíš a ten teď doběhl i moji koupelnu. To říkám s nadšením jako fanynka všech moderních technologií a chytrých domácích pomocníků. K těm dosavadním mi nově přibyla QuickDrive parní pračka od Samsungu, kterou jsem poslední měsíc podrobila zátěžové zkoušce a rozhodně jsem ji nešetřila.

Šla jsem na ni pomalu, nejdřív s barevným prádlem, které nebylo nijak moc špinavé. V prvním testovacím kole obstála a mé spokojenosti nahrál i fakt, že jsem prakticky nemusela otevřít přiložený manuál, a to díky intuitivnímu ovládání a českému displeji. A když jsem si nevěděla rady, jako správný mileniál jsem si nahrála QR kód z pračky do mobilu a potřebné informace jsem si dohledala v online aplikaci.

V dalších kolech jsem už přitvrdila. Došlo na ložní prádlo, dceřino oblečení ze školky nebo záclony. Jednotlivé prací programy si do posledního flíčku poradily jak se zablácenými kolínky tepláčků, tak s peřinou, která se mi vešla do pračky díky velkému bubnu a nemusela jsem s ní do čistírny, ale i s jemnými se záclonami, které po vyprání nebyly zmuchlané.

Třešničkou všech programů pak bylo praní v páře. Horká pára pomáhá odstranit i ty nejodolnější skvrny, ale i drtivou většinu (výrobce uvádí až 99,9 %) bakterií, alergenů a virů. Cyklus Hygiene Steam je navíc k prádlu šetrný a usnadňuje žehlení.

Zapomenutá ponožka? Žádný problém

Asi všichni znáte ten pocit, když zapnete pračku a pak si všimnete zapomenutého kousku prádla. Mně se to stává u každého druhého praní, nicméně díky systému Add Wash mohu kdykoli během pracího cyklu oblečení přidávat.

Fajn je také program na rychlé praní neboli QuickDrive, který ušetří až polovinu času a pětinu energie, čím se vám časem vrátí vyšší pořizovací cena. Pračka jde snadno ovládat přes aplikaci SmartThings a skvělý benefit je i to, že si sama dávkuje prací prostředky podle zašpinění a váhy prádla.

PS: Během tohoto testování nebyla ztracena žádná ponožka.

Hodnocení testované pračky

+ intuitivní ovládání a český displej

+ praní v páře

+ systém AddWash, díky kterému můžete během praní přidávat zapomenuté prádlo

+ program QuickDrive, který ušetří až polovinu času a pětinu energie

+ aplikace SmartThings, díky které můžete pračku ovládat na dálku

+ pračka si sama dávkuje prací prostředky podle zašpinění a váhy prádla

+ nadprůměrná kapacita pračky

+ velká škála pracích programů

- vyšší pořizovací cena

Parní pračka Samsung WW90T986ASH/S7 Série WW8000T

• parní pračka s předním plněním

• energetická třída A

• kapacita pračky 9kg

• spotřeba energie 49kWh/100 cyklů

• váž. spotřeba vody na cyklus 50l

• hlavní funkce: parní program, invertorový motor, odložený start, rychlý program, displej, automatické dávkování, ovládání mobilem a dětská pojistka

• speciální technologie: Aqua Stop, Quick Drive, Eco Bubble a Clean+

• Cyklus Super Speed dokáže vyčistit várku prádla za 39 minut. QuickDrive zajistí dynamický pohyb oblečení. Technologie Eco Bubble se postará o skutečně výkonné čištění. Řešení Speed Spray urychlí odstřeďování a zkrátí dobu máchání.

Autor: Anna Netušilová. Tento článek vznikl za finanční podpory společnosti Samsung

Autor: Anna Netušilová