Středa 25. prosince 2024
Polojasno 3°C

Vařte z kvalitních potravin a vyhrajte auto!

29. října 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Během podzimních sychravých dní je třeba posilovat naši imunitu a konzumovat jen to nejlepší. Vybírejte si výrobky se značkami kvality (např. Klasa, Regionální potravina, BIO) a zapojte se do soutěže „Stříhejte kolem dokola“.  K dobrému pocitu z kvalitní stravy tak navíc přibude i šance na výhru jedné z hlavních cen – roční zapůjčení jednoho ze tří osobních automobilů. Soutěžit můžete až do 2. ledna 2022.

Při nákupu výrobků s označením kvality si můžete být jisti, že svému tělu dopřejete jen to nejlepší, co trh nabízí. Ne nadarmo se říká „ve zdravém těle, zdravý duch“, sami totiž poznáte, že po zařazení poctivých potravin do vašeho jídelníčku se budete cítit nabití energií.

Jak se zúčastnit soutěže krok za krokem:

1)  Zaměřte se na výrobky, které mají na obalu nějakou ze soutěžních značek kvality.

Autor: Akademie kvality

2)  Tyto značky následně vystřihněte a nalepte na herní kartu (získáte ji na akademiekvality.cz nebo ve vybraných prodejnách obchodních řetězců).

3)  Až bude karta zaplněna 40 logy, na obálku napište „SOUTĚŽ“ a odešlete ji poštou na adresu organizátora.

Získejte auto na rok nebo pomocníky do kuchyně

I letos se můžete těšit na rozmanité výhry. Hlavními cenami jsou tři osobní automobily ŠKODA KAROQ k ročnímu zapůjčení. Těšit se můžete také na domácí kuchyňské pomocníky, jako jsou roboty, mikrovlnné trouby, varné konvice, poukázky na nákup kvalitních potravin a další drobné výhry.

Autor: Akademie kvality

Jaké značky kvality potravin sledovat a vystřihovat?

  • Klasa – označuje výjimečně kvalitní produkty v porovnání s běžně dostupnými potravinami.
  • Regionální potravina – oceňuje formou krajských soutěží nejlepší výrobky z každého kraje.
  • Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP) – značení EU, zaručuje jistou záruku kvality vázanou např. na daný region.
  • Biozebra – slouží jako ochranná známka biopotravin vyprodukovaných v ČR.
  • Biolist – značení nadnárodní, které musí mít na svém obalu každý produkt splňující v rámci EU požadavky na biopotraviny.

Vše o soutěži včetně herní karty naleznete na akademiekvality.cz.

Na webu Akademie kvality najdete také inspiraci v podobě receptů a dočtete se zde spoustu zajímavostí a tipů o kvalitních potravinách.

Pojďme si uvařit jídlo, které vás pořádně zahřeje během sychravých dní. Aby bylo co nejvíce chutné a výživné, zkuste do něj použít kvalitní suroviny – tedy z vaší zahrádky, od farmáře anebo z obchodu, ale hlavně se značkami kvality.

Autor: Akademie kvality

Polévka z pečeného celeru se žampiony

Ingredience:

  • 900 ml zeleninového vývaru
  • 300 ml smetany
  • 300 g celeru
  • 150 g brambor
  • 140 cibule
  • 60 g másla
  • 25 g cukru krupice
  • 1 stroužek česneku
  • 1 dl bílého vína
  • 200 g žampionů
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Celer očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme na plech. Osolíme a přidáme česnek a cukr. Pečeme v troubě na 160 °C cca 25 min.
  2. Cibuli a brambory nakrájíme na kostky a orestujeme do zlatova. Zalijeme bílým vínem a svaříme.
  3. Přidáme pečený celer, zeleninový vývar, smetanu a vaříme na mírném plamenu cca 30 min.
  4. Rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme máslem.
  5. Přidáme na kousky orestované žampiony na másle.