Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Video: Nugety i burger bez housky – novinky z Mekáče vám udělají radost

22. ledna 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Největší řetězec rychlého občerstvení prošel za posledních pár let velkými změnami. Od zavedení samoobslužných kiosků přes spolupráci s dovážkovou službou Uber Eats, až po možnost upravit si burger dle vlastních preferencí. Poslední změnou, kterou McDonald´s oznámil, je vylepšení kuřecích nugetek a zavedení burgeru bez housky. V čem novinky spočívají a z čeho se slavné kuřecí nugety vyrábí? Podívejte se na video.

„V McDonald‘s pracujeme neustále na tom, aby se naše nabídka jídla vyvíjela k lepšímu a byla v souladu s aktuálními výživovými trendy a požadavky našich zákazníků,“ komentuje změnu Zuzana Svobodová, PR ředitelka společnosti McDonald´s pro Českou republiku a Slovensko. Novinkou letošního roku je zjednodušená výroba kuřecích nuget a burger na salátovém lůžku.

McNuggets zjednodušují recept

McDonald’s Chicken McNuggets prošly úspěšným odzkoušením vylepšené receptury, která se přitom nijak neprojeví ve výsledné chuti a naši zákazníci si je tak teď dopřejí zcela bez fosfátů. Na etiketě nejslavnějších kuřecích nugetek tak kromě kypřícího prášku do pečiva obsaženého v těstíčku zůstávají složky výhradně přírodního původu.“ Na vývoji produktu se podílela německá divize nadnárodní společnosti OSI, která je dlouhodobě zpracovatelem kuřecího masa právě pro McDonald´s.

Video se připravuje ...
Výroba kuřecích nuget • VIDEO: E15

Bez lepku a bez žemle

McDonald´s v České republice předloni nabral směr uspokojování potřeb zákazníků s různými potravinovými dietami, a to konkrétně s burgerem v bezlepkové variantě. V tuto chvíli jde „Mekáč“ ještě dál a nabízí burger rovnou bez housky. Hovězí maso se salátem nahrazujícím žemli bude dostupné ve variaci s grilovaným hermelínem. „Burger bez žemle máme dostupný zatím v restauraci na pražské Jižní spojce směrem k Barrandovu a v Liberci a čekáme, jak budou na tuto variantu reagovat čeští zákazníci. Třeba v sousedním Rakousku se velice dobře ujala, takže doufáme, že udělá radost i návštěvníkům našich restaurací v České republice. Odebráním housky burger ztratí nejen veškerý obsah lepku, ale taky značnou část sacharidů a zmenší se i objem kalorií,“ vysvětluje Zuzana Svobodová.

Autor: McDonalds CR

Možnost odebrání housky zapadá do dlouhodobého konceptu tzv. customizace, kdy si zákazníci restaurací McDonald´s budou postupně moci upravovat stále více z běžné nabídky společnosti. V tuto chvíli funguje v řadě restaurací možnost přizpůsobení sezónních produktů, které se mění každých šest týdnů.

Chodíte do McDonald´s i vy? Který produkt je váš oblíbený?