Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vyznáte se v prostěradlech? Poradíme vám, jak na to!

13. září 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Mnoho z nás považuje prostěradlo za nepříliš důležitou součást ložního prádla. Opak je ale pravdou, protože mají velký podíl na kvalitě našeho spánku. Materiál by totiž měl splňovat určitá kritéria, která zajistí požadovaný komfort a budou vyhovovat naší pokožce. A která prostěradla naše nároky dokonale splňují? Pojďme se podívat, jaká to jsou.

Nadčasová froté prostěradla

Froté známe všichni. Vykytuje se v našich domovech také v podobě ručníků, žínek a osušek. Jedná se o nejznámější smyčkovou tkaninu, která vzniká tzv. nedorazem paprsku při tkaní. Tento materiál se pyšní výbornou savostí a příjemně překvapí i zimomřivce, protože dobře zahřívá. Jestli není žehlení vaší oblíbenou činností, pak můžete zajásat, froté prostěradla jej nevyžadují.

Autor: rodinnebaleni.cz

Hebká a elegantní jersey prostěradla

Pokud preferujete spíše hladký povrch, pak zvolte jersey prostěradla. Ta se vyrábí ze 100% bavlny, a proto jsou mimořádně jemná na dotek a dobře absorbují vlhkost. Další jejich příjemnou vlastností je pružnost. Jersey prostěradlo můžete bez problémů vypnout až o 25% původní velikosti, což je důvodem, proč se vyrábí bez umělých příměsí.

Autor: rodinnebaleni.cz

Bambusová prostěradla škůdcům a bakteriím nesvědčí

Nejen alergici vyžadují sterilní prostředí na spaní. Bakteriím se dobře vyhnete častou a pravidelnou výměnou lůžkovin a také používáním bambusových prostěradel. Právě ta, na rozdíl od těch obyčejných, jsou odolná vůči bakteriím, plísním a roztočům. Důležitým faktorem při jejich výběru je právě poměr bambusového vlákna. Čím vyšší tento poměr je, tím je zajištěna větší odolnost prostěradla. Třešničkou na dortu je také dokonale měkoučký povrch látky, která dokáže pojmout až čtyřikrát více vlhkosti než bavlna.

Autor: rodinnebaleni.cz

Podle čeho vybírat

Ať už se rozhodnete pro jakékoliv prostěradlo, v záplavě barev nebudete mít výběr jednoduchý. Vždy se řiďte intuicí a vyberte barvu, ze které máte příjemný pocit. Klíčovou roli zde hraje také gramáž, jejíž výše ovlivňuje životnost lůžkovin. V neposlední řadě zvolte důvěryhodného prodejce. My doporučujeme internetový obchod RodinneBaleni.cz, který je předním online prodejcem bytového textilu na českém trhu.

Přejeme příjemný nákup!