Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jakého pomocníka zvolit na domácí přípravu kávy?

15. května 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Káva je v mnoha zemích světa nejoblíbenějším horkým nápojem, a to především kvůli svým povzbuzujícím účinkům a výrazné chuti. Dá se připravit mnoha způsoby. Nemusíte být profesionálními baristy, přesto si můžete doma vychutnat lahodnou kávu, a to velmi snadno. Se správnými pomocníky, které vám nabízí ORION – český obchod pro domácnost, bude příprava hračka.

Proč káva?

Odborníci tvrdí, že káva obsahuje téměř 200 látek, které mají na zdraví člověka pozitivní účinky. Kromě kofeinu s povzbuzujícím účinkem, je to velké množství antioxidantů zabraňujících oxidačnímu stresu. Vysoký obsah draslíku a hořčíku v ní má zase velký význam z hlediska výživy. Snižuje riziko rakoviny, zmírňuje negativní účinky alkoholu, dokonce působí proti zubnímu kazu.

Jak nejlépe na to?

Pokud milujete kávu a nikdy jste nezkusili její přípravu v kafetieře, měli byste to rozhodně vyzkoušet. Tento způsob přípravy zaručí skvělou chuť i aroma a dodá přípravě glanc. Kafetiéra, někdy nazývána také jako perkolátor, je vlastně trochu jiný kávovar na espresso. Vynalezli jej inženýři ve střední Itálii. Jedná se o jakousi konvičku, složenou ze dvou nádobek. Celý princip kafetiéry spočívá tedy v tom, že z vody a suché mleté kávy ve spodní nádobce se v horní části přístroje vytvoří horká káva. Do spodní části nalijete studenou vodu, nad ní do sítka nasypete mletou kávu a přišroubujete horní díl. Celý přístroj umístíte na elektrický sporák anebo nad plamen plynového sporáku. Některé kafetiéry fungují i na indukčních vařičích. Jakmile začne voda v kafetiéře vřít, začíná se překapáváním tvořit káva. Můžete rovnou nalévat do šálků.

Autor: www.oriondomacipotreby.cz

Pravá turecká káva

Další klasický způsob přípravy kávy je vaření kávy v džezvách. Tento způsob přípravy je nejvíce rozšířen v arabských zemích. Tradičně je džezva měděná a uvnitř pocínovaná. Orion – český obchod pro domácnost nabízí džezvy nerezové nebo smaltované, různých tvarů a velikostí. Jemně namletá káva se v džezvě připravuje za pozvolného zahřívání, před tím, než se slije do šálků, několikrát vzkypí. Celý proces probíhá jako obřad. Na džezvu se často používá směs arabiky a robusty nebo se vaří i z robusty samotné, a to zejména pro její schopnost vytvořit krásnou cremu.

Autor: www.oriondomacipotreby.cz

Káva rychle a snadno

Zcela jednoduchý a rychlý způsob přípravy kávy je ve skleněné konvici s jemným sítkem. Kávu zalijete horkou vodou, pomocí sítka stlačíte pevné částečky z nápoje na dno konvice a káva je hotová. Tato konvice je ale také skvělá pro přípravu ledové kávy s hustou pěnou. Stačí pouze voda, instantní káva, popřípadě cukr nebo med a napěníte. Výborně napění teplé mléko do kávy nebo dětské kakao či caro.

Autor: www.oriondomacipotreby.cz

Všechny tyto pomocníky pro přípravu kávy naleznete na každé z více než 80 prodejen Orion – český obchod pro domácnost po celé ČR. Pro zakoupení zboží přes e-shop si můžete vybrat, zda si je necháte poslat přímo domů nebo zvolíte odběrné místo co nejblíže vašemu domovu v prodejnách ORION. 

Autor: www.oriondomacipotreby.cz

Více informací a nabídku veškerých produktů naleznete na www.oriondomacipotreby.cz.