Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

9 tipů, jak vyfotit perfektní selfie, abyste nedopadla jako Agáta

  • 7. července 2014 | 06:00

    Velká obliba sociálních sítí jako je hlavně Instagram nebo Facebook přímo vybízí k tomu, abyste se svými přáteli sdíleli každou chvíli z vašeho života. Ideálně prostřednictvím fotky, kterou zase můžete jednoduše pořídit díky chytrému telefonu. Co ale dělat a čemu se naopak vyhnout, aby vaše selfie vypadala perfektně a nedělala z vás puberťačku s našpulenou pusou?

  • Buďte přirozená

    ...
    Autor: instagram.com/laurenconrad
    Zapomeňte na falešné pózování. Trikem k tomu, aby vás na sociálních sítích sledovaly davy, je otevřít jim dveře do vašeho každodenního života. Snímky, kde jste dokonale nalíčená a hledíte do dáli nikoho nezajímají. Buďte prostě hravá a přirozená.
  • Ruku od těla

    ...
    Autor: www.songofstyle.com
    Jednu ruku máte zaměstnanou focením, ale co s tou druhou? Pomozte si s ní vytvarovat ladnější křivky. Ideální je dát si ruku v bok - gravitace se pak postará o to, aby vaše paže vypadala hubeněji a vypracovaněji. A totéž platí i pro trup. Tak proč toho nevyužít?
  • Pozor na světlo

    ...
    Autor: instagram.com/peaceloveshea
    Kouzlo nejlepších selfie spočívá ve světle, ve kterém byla pořízena a tím zpravidla není nic jiného, než slunce. Jenom přímé sluneční světlo dá vašim snímkům měkký a přirozený vzhled. Snažte se je proto pořizovat venku, nebo alespoň před otevřeným oknem. Jako bonus se vyhnete nelichotivým stínům. Na blesk pak raději úplně zapomeňte.
  • Něšpulte!

    ...
    Autor: facebook.com_AgataPracharova
    Tomuto špulení rtů se ve světě začalo přezdívat jednoduše "duck face", protože rty tolik připomínají zobák Kačera Donalda. I když záměrem bylo původně vypadat sexy, ukázat plné rty a kulatá líčka, výsledný efekt je prostě laciný a sedí snad už jen Agátě Prachařové (pokud vůbec někomu). Namísto našpulení rtů se zkuste lehce "usmát očima", nebo poslat vzdušný polibek.
  • Hlavu na stranu

    ...
    Autor: pinkpeonies.com
    Abyste na fotkách vypadala nejlépe, jak můžete, je potřeba ze sebe ukazovat to nejlepší. Jen vy sama víte, ze kterého profilu vám to sluší víc. Úhly, ze kterých se fotíte jsou velmi důležité, protože vám pomohou podtrhnout přirozenou krásu vašeho obličeje. Nejlepší je proto se fotit mírně z nadhledu, s hlavou lehce natočenou na stranu. Takto vám budou brada a lícní kost svírat úhel, díky kterému budete vypadat hubenější.
  • Nepřehánějte to

    ...
    Autor: instagram.com/justinbieber
    Nezapomínejte, že všeho moc škodí. Ať už je to focení každého jídla, které se vám objeví na talíři, dvacet selfie z jedné party nebo jako v případě Justina Biebera - příliš mnoho polonahých fotek. Čeho neustálým opakováním tohotéž docílíte? Znuděnosti těch, kteří vás sledují, ztráty pozornosti a zařazení do věkové kategorie patnáct a méně.
  • Filtrujte

    ...
    Autor: instagram.com/kendalljenner
    Používejte filtry! Aplikace instagramu jich nabízí celou řadu, takže je velmi snadné si zvolit ten, který vaše selfie ještě vylepší. Například vám může zamaskovat lesknoucí se noc a čelo a dodat vaší fotce "měkký nádech".
  • Nebuďte laciná

    ...
    Autor: twitter.com/MileyCyrus
    Fotky s jídlem nejsou nic proti ničemu, nemusíte ale vypadat, jako byste to jídlo chtěla hned zítra pojmout za manžela. Ostatně posuďte sama - chcete vypadat jako Miley Cyrus? Nebo ještě jinak, chcete vysílat stejné "poselství", jako Miley?
  • Styďte se

    ...
    Autor: instagram.com/jenselter
    Z některých míst byste se měla opravdu stydět nahrávat fotky. Selfie ze záchoda, z pohřbu nebo třeba z ložnice, ve které nemáte úplně uklizeno, by měly být tabu. Už jenom z toho důvodu, že v případě takto rušivých pozadí bude málo kdo koukat na vás. I kdybyste byla vyrýsovaná sebevíc.

Autor: brig
Klíčová slova:  koktejl, fotky, selfie, tipy a triky, rady, instagram, facebook
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...