Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sezóna grilování: salát z polníčku s brusinkovým dresinkem a balzamikovým krémem a grilovaným camembertem

2. června 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Také milujete camembert na jakékoli způsoby? Věřte, že recept na tento salát s balzamikovým krémem s příchutí pomeranče a citrónu Kalamáta Papadimitriou a grilovaným camembertem se stane vaším favoritem nejen během letního grilování, ale bude ideální i jako rychlá večeře. Šéfkuchař La Strada Ristorante Jan Souček oceňuje, že balzamika jsou připravena k okamžité spotřebě, nemusí se redukovat, dobře drží na salátu a jsou vynikající v marinádách.

Na video recept s Markétou Hrubešovou se podívejte zde

Nechte si chutnat!

Ingredience:

Na grilovaný sýr potřebujeme:

4 ks sýru camembert

80 g lískových ořechů

3 větvičky čerstvého tymiánu

olivový olej

2 lžíce medu

Na salát potřebujeme:

100 g kompotovaných brusinek

kůru a šťávu z jednoho citronu

3 lžíce balzamikového krému s příchutí pomeranče a citrónu Kalamáta Papadimitriou 

2 lžíce medu

100 ml olivového oleje

sůl

mix čerstvých salátů s polníčkem

  1. Camembert vložíme na čtverec alobalu, posypeme dopředu opraženými ořechy, lístky tymiánu a olivovým olejem, zabalíme a pečeme na grilu cca 10 minut. Před podáváním na sýr nakapeme trochu medu.
  2. Kompotované brusinky spolu s citronovou šťávou, kůrou, balzamikovým krémem a medem rozmixujeme tyčovým mixérem do jemné hmoty, poté pomalu zašleháme olivový olej, na závěr lehce osolíme.

Takto připravený dresink těsně před podáváním smícháme s listy salátu a podáváme s čerstvě rozpečeným sýrem a bagetou.

Informace a tipy pro použití řeckých balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou najdete i na facebooku, na www.papadim.com/cs.