Na video recept s Markétou Hrubešovou se podívejte zde
Nechte si chutnat!
Ingredience:
Na grilovaný sýr potřebujeme:
4 ks sýru camembert
80 g lískových ořechů
3 větvičky čerstvého tymiánu
olivový olej
2 lžíce medu
Na salát potřebujeme:
100 g kompotovaných brusinek
kůru a šťávu z jednoho citronu
3 lžíce balzamikového krému s příchutí pomeranče a citrónu Kalamáta Papadimitriou
2 lžíce medu
100 ml olivového oleje
sůl
mix čerstvých salátů s polníčkem
- Camembert vložíme na čtverec alobalu, posypeme dopředu opraženými ořechy, lístky tymiánu a olivovým olejem, zabalíme a pečeme na grilu cca 10 minut. Před podáváním na sýr nakapeme trochu medu.
- Kompotované brusinky spolu s citronovou šťávou, kůrou, balzamikovým krémem a medem rozmixujeme tyčovým mixérem do jemné hmoty, poté pomalu zašleháme olivový olej, na závěr lehce osolíme.
Takto připravený dresink těsně před podáváním smícháme s listy salátu a podáváme s čerstvě rozpečeným sýrem a bagetou.
Informace a tipy pro použití řeckých balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou najdete i na facebooku, na www.papadim.com/cs.