Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tohle se bude nosit příští jaro a léto: Oblékli byste to?

27. září 2013 | 10:42

Paříž, kolébka světové módy, žije už od úterý tradičním Fashion Weekem. Během neuvěřitelné stovky přehlídek představí více i méně známí návrháři módní trendy na jaro a léto 2014. Podívejte se společně s námi, co bude příští rok "IN"!

Pařížský týden módy je každoročně onou pomyslnou "třešinkou na dortu". Právě jím končí maraton Fashion Weeků. Přináší módní přehlídky těch největších módních domů Francie, jako jsou například Louis Vuitton, Christian Dior, Comme des Garçons, Balenciaga, Balmain, Lanvin, Viktor&Rolf, Givenchy, Chloe, Celine, Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood, Valentino, Yves Saint Laurent či Chanel.

Paris Fashion Week se tentokrát bude konat celých devět dní, program je narvaný značkami a módními domy od deváté raní po devátou večerní. Na diváky čeká náročný dlouhý týden, ale zároveň i velká dávka návrhářského umění a mnoho způsobů zvládání tohoto řemesla.

Už odstartování Týdne módy bylo překvapivé. Postarala se o něj značka návrhářky Christine Phung, jež své modely inspirované vodou prezentovala na střeše Galeries Lafayette. Diváci měli překrásný výhled na Eiffelovu věž, přesto kvůli zvolené lokaci toho z přehlídky moc neviděli.

Letošní Týden módy odstartovala francouzská módní návrhářka Christine Phun, která své modely inspirované vodou prezentovala na střeše Galeries Lafayette.
Autor: Reuters

Zdroj: mdls.cz