Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Přípravy na Vánoce: 5 tipů, díky kterým všechno zvládnete

14. prosince 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Mamííí, dostanu na Vánoce všechny dárky? Bude zase 9 druhů cukroví? Chtělo by to tady uklidit. A proč ještě nemáme vánoční výzdobu? Pokud tyhle věty slýcháte i vy, nenechte se jimi rozhodit. Vždyť Vánoce jsou přeci o péči, klidu, odpočinku a radosti. Že jsou pro vás právě takové svátky nedosažitelné? Víme, co udělat, aby letos bylo všechno jinak. Tak nějak víc v pohodě.

1. Klidné Vánoce můžeme mít i vy. Stačí trochu plánovat

Pohoda, pozitivní nálada a klid. Právě těchto tří věcí se před Vánoci nedostává v mnoha českých domácnostech. Klid a pohodu přece můžete mít po celý advent. Chce to ale dvě věci: trochu plánování a prioritizace.

Na co byste neměli zapomenout?

1. Velké a malé nákupy: Dopředu naplánujte, co je potřeba koupit na vánoční pečení a vaření. Velké nákupy trvanlivých potravin udělejte s předstihem.

2. Pečení a vaření: Jedna věc jsou suroviny, úplně jiná pak hodiny strávené v kuchyni. I ty je třeba zahrnout do plánu.

3. Úklid: Ujasněte si, co všechno chcete zvládnout. Uděláte den před Štědrým dnem jen menší úklid, nebo chcete při úklidu „obrátit“ každý kousek nábytku v bytě?

4. Výzdoba domu nebo bytu: I na příjemné věci je důležité si udělat čas. Jen tak se vyhnete tomu, že budete zdobit byt po nocích a úplně si zprotivíte i tyto příjemné „povinnosti“.

5. Nákup dárků, balicích papírů a stuh. Nákup vánočního stromku, ozdob, řetězů a světýlek.

Autor: Tesco Stores ČR

TIP: Nakupte vše potřebné na jednom místě

Usnadněte si práci, jak jen to jde. Nejen potraviny a drogérii, ale i dárkové kosmetické balíčky, hračky, alkohol – samostatně i v dárkových baleních a další věci, které se před Vánoci hodí, bezpečně nakoupíte už teď online pomocí služby Tesco Online nákupy.    

Bezpečně, snadno a bez starostí: Zařiďte všechny vánoční nákupy online

Víte, že nakoupit potraviny online můžete také pod značkou supermarketů a hypermarketů, které dobře znáte ze svých běžných nákupů? Právě takovou možnost poskytuje například Tesco, najdete ji pod názvem Tesco Online nákupy.

✓ Dostupnost: Hned v prvním kroku si snadno ověříte, jestli kurýr doručuje i na vaši adresu.

✓ Intuitivní nákup: Nákup provedete jednoduše přímo na stránkách služby. Pro ještě pohodlnější nákup si do svého mobilního telefonu můžete také stáhnout aplikaci pro android nebo pro iOS.

✓ Bezpeční na prvním místě: Pracovníci při přípravě nákupu dodržují veškerá hygienická nařízení i doporučení. Vy můžete zůstat v bezpečí domova a vyhnout se plným obchodům.

✓ Nákup jako od maminky: Ovoce, zelenina, maso. Ať už nakupujete cokoli, jednotlivé položky pro vás asistenti prodeje vyberou se stejnou pečlivostí, jako byste je z regálů vybírali sami.

✓ Doručení až k vám domů: Kurýr vám nákup přinese k prvním uzamykatelným dveřím do bytu nebo bytového domu v čase, který si zvolíte. Časový blok pro doručení si můžete zarezervovat až tři týdny předem a změnit ho můžete až do 23.00 hodin večer den před dovážkou. Do této doby také můžete průběžně upravovat svůj nákupní seznam podle potřeby.

✓ Když máte Tesco po cestě: Využijte službu Klikni+Vyzvedni. Váš nákup objednaný online najdete ve smluvený čas připravený a zabalený ve výdejním místě vybrané prodejny Tesco. Stejně jako online doručení je i tato varianta nákupu mnohem bezpečnější. Dobrou volbou je i v případě, že na vámi zvolený den už jsou obsazené všechny kapacity kurýrů, kteří doručují až domů.

2. Nevymýšlejte nový postup každý rok 

Rozšiřujete s každými dalšími Vánocemi seznam věcí, které uklízíte? Nové a nové plány, které nás nutí dělat každý rok věci jinak, nás zpomalují. Najděte si i o svátcích určitý režim, který budete dodržovat.

Autor: Tesco Stores ČR

3. Nebuďte na sebe přísná. Vánoce nemusí být dokonalé, aby byly krásné

Přiznejme si to, spoustu stresu si umíme vyrobit my samy. Obloukem se proto vyhněte nápadům, kterých byste mohla později litovat: zvaní návštěv na poslední chvíli, přislíbení úklidu u rodičů, odkládání nákupů na poslední den.

4. Poproste o pomoc. Klidně celou rodinu

Prvním krokem je seznámit všechny členky rodiny s tím, co je potřeba udělat a rozdejte úkoly všem členům domácnosti.

Video se připravuje ...