Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nakupujte chytře!

21. října 2019 | 06:00

Muži prý nemají rádi marnivé ženy, které bez rozmyslu rozhazují peníze. Jděte na to s rozmyslem!

Jak tedy na to, abychom mohly nakupovat, ale rozvážně, bez rizika, že se nám rozutečou peníze do všech stran? Když budeme dodržovat několik pravidel, která doporučují i renomované banky, mělo by se nám to povést. Jak tedy být spořivá žena?

Srovnávejte
Používejte srovnávače cen a ověřujte si, jestli se vybrané zboží nedá koupit levněji. EXTRA TIP! Můžete se navíc manželovi pochlubit, kolik jste ušetřila a půjčit mu třeba na pivo, když zrovna nemá.

Čtěte
Před každým nákupem si projděte testy a recenze zboží. Zeptejte se na kvalitu i zkušenosti v diskusním fóru nebo odborníků. Nenaletíte tak podvodníkům. EXTRA TIP! Recenze od uživatelů vám mohou pomoci, jestli je vámi vybraný produkt opravdu kvalitní a máte si jej pořídit.

Plaťte chytře
On-line nákupy a placení kartou jednoduše šetří peníze i čas. Pro větší bezpečí používejte při platbě mobilní klíč místo kódu z SMS zprávy. EXTRA TIP! Klienti České spořitelny mohou využívat mobilní aplikaci George klíč.

Myslete na bezpečí
Když chcete ušetřit, nakupujte on-line a plaťte kartou. Převod z účtu mezi bankami může trvat, zatímco platba kartou proběhne okamžitě v reálném čase. EXTRA TIP! E-shop tak dostane peníze okamžitě a může zásilku poslat ihned a vy nebudete muset čekat tak dlouho.

Znáte benefity
Využívejte výhody platebních karet. Například kreditní karta Odměna vám z každé platby vrátí 1 % zpět. EXTRA TIP! Při platbě kartou se za vás v případě reklamací postaví banka. A to se může hodit.

Pátrejte
Platby kartou podporuje většina internetových obchodů u nás i ve světě. Přehled o sortimentu nejrůznějších e-shopů okoření každou debatu. EXTRA TIP! Vyzkoušejte svého partnera ze znalosti novinek.

Za co nejvíc utrácíme na internetu?

Alespoň jednou za měsíc si nějaké zboží přes internet pořídí dva ze tří Čechů, ve střední generaci už jsou to téměř tři čtvrtiny. Češi nejčastěji na internetu nakupují oblečení či obuv.

ZDROJ: PRŮZKUM AGENTURY KANTAR PRO ČESKOU SPOŘITELNU

Autor: komerční prezentace
Video se připravuje ...