Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Delikatesy, skvělá zábava a přátelé. F.O.O.D. piknik letos ožil na pražské Ladronce

6. září 2018 | 13:46

První zářijová neděle na pražské Ladronce patřila gastronomii! Užili jsme si piknikové koše plné dobrot, atraktivní program, skvělé jídlo a milá setkání. Gastro jízda, na kterou se nezapomíná, se letos zase povedla.

Letošní ročník pikniku pořádaného časopisem F.O.O.D. přivítal milovníky dobrého jídla a pití již po osmé. Ačkoliv nebyla předpověď příliš optimistická, nakonec nám počasí přálo, a návštěvníci festivalu si tak mohli celý den vychutnávat jídlo nejen na lavičkách v odpočívacích zónách, ale také na dekách rozložených na trávě jako na správném pikniku.

V hlavní roli delikatesy

Prostor Ladronky tentokrát zaplnilo více než 100 stánkařů a na své si přišel opravdu každý. Opět se stály fronty na pořádné šťavnaté burgery z hovězího masa v máslové housce z Tommy's street food a Burger Lafroit, ale myslelo se i na vegetariány a fantastické burgery jste si mohli vychutnat také v několika bezmasých variantách. Žádný piknik se ale neobejde bez dobré kávy a něčeho sladkého na zub. Ať už jste se nechali zlákat barevnými donuty z Donut Shop Prague, roztomilými košíčky Lelí's Cupcakes nebo jste dali přednost zdravějším celozrnným koláčům z TU KAFE, neudělali jste chybu.

Skutečnou chuť Francie jste mohli poznat díky pravým francouzským tartaletkám z Caffé Milléme nebo pastelovým makronkám podle tradiční receptury ze stánku Makronky Malý Princ. Na F.O.O.D. pikniku byli vítáni i ti nejmenší. Vedle atrakcí a zábavného programu pro děti bylo možné nechat své dítko proměnit ve třpytivou vílu nebo komiksového hrdinu díky Jenky painting a jejich malování na obličej. Oblíbený u dětí byl také stánek s ručně vyráběnými Nanuky Lunar.

Inspirace na pódiu

Šéfredaktorka Darina Křivánková upekla pro návštěvníky festivalu slané quiche a celý den panovala na pikniku dobrá nálada, kterou podpořili i členové Gastrokroužku, autoři stejnojmenné kuchařky. Ti předvedli své kuchařské umění přímo na pódiu a diváci mohli vidět přípravu salátu s mangem a krevetami Jany Králikové alias Zásadně zdravě nebo rebarborové muffiny Markéty Pavleye z blogu Kitchenette a hotové pokrmy rovnou i ochutnat. Celým programem provázel autor Gastromapy, člen Gastrokroužku a spolupracovník časopisu F.O.O.D. Lukáš Hejlík a pohodový den plný dobrého jídla zakončil koncert Thoma Artwaye.

Video se připravuje ...
Jak probíhal F.O.O.D piknik 2018? • VIDEO: Karel Dlabač

Piknik časopisu F.O.O.D. je každý rok skvělou příležitostí, jak se potkat s někým, koho jste dlouho neviděli, dát si dobré víno nebo domácí limonádu, zastavit se u stánku svého oblíbeného prodejce a užít si den. Koho jste na Ladronce potkali letos a s kým se sejdete příští rok?

Autor: red
Video se připravuje ...