Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Neonové líčení: Jak ho vytvořit, aby vypadalo dobře?

23. července 2017 | 13:52

Mnohé ženy upřednostňují líčení přirozené, popřípadě takové, na něž jsou léta zvyklé. Ale vzhledem k létu a módním trendům by se dalo alespoň trošku zaexperimentovat. Co říkáte? 

Trocha extravagance, třeba jen na letní party, by jistě neuškodila ani vám. V síti drogérií a parfumerií dnes najdete líčidla mnoha kosmetických značek, které hýří všemi barvami. Ať už jsou to neonové oční stíny, tužky či rtěnky. A ty odvážnější z nás si s nimi mohou na obličeji vytvořit hotové umělecké dílo.

I při barevném líčení je důležitý podklad, aby vaše pleť působila bezchybně. Takže použijte korektor, make-up, popřípadě pudr na zafixování. Při volbě barevných kombinací dbejte na to, abyste na obličeji neměla více než tři barvy. Ideální je kombinace dvou (modré s fialovou, žluté s oranžovou, modré se zelenou atd.), popřípadě doplněná odstíny jedné z nich. Cílem je vypadat zajímavě, nikoli jak od kolotoče.

Důležité je neonové barvy nanášet pečlivě, aby výsledek vypadal plasticky. Celistvého barevného pruhu dosáhnete tím, když budete zvolenou barvu nanášet vlhkým štětcem. Vytváříte-li ze stínů geometrický tvar, tak je téměř nezbytné použít izolepu, kterou nalepíte tam, kde má útvar končit. Ve stejných tónech, kterými jste vyzdobila obličej, můžete nalakovat i nehty.

Zdá se vám to příliš odvážné a k vašemu věku nevhodné? Tak zkuste alespoň neonovou rtěnku, tu si může dovolit vážně každá z nás.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...