Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kam na víkend: Nesmíte propásnout designovou událost roku a super film

  • 27. října 2016 | 12:00

    Pro všechny milovníky designu právě tento víkend nastává hotová pastva pro oči. Myslí se i na nejmenší fanoušky, takže můžete s klidným srdcem vyrazit i s dětmi. Jestliže nemáte program na odpoledne nebo večer, běžte do kina. Tento týden měl premiéru film Doctor Strange.

  • Běžte do kina


    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Falcon
    Kdo má rád komiksové remaky od Marvelu, ten rozhodně nebude zklamaný. Fanynkám charizmatického Benedicta Cumberbatche se bude tajit dech při pohledu na jeho krásně vyrýsované tělo. Doctor Strange je o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožní používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami. Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – si bude muset vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, nebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru! Pokud chcete mít zážitek se vším všudy, běžte na 3D verzi do Imaxu, u tohoto filmu se to opravdu vyplatí.

  • Designblok

     

    Autor: designblok

    Výstava Designérie, jedna z novinek osmnáctého ročníku Designbloku, vyroste ve střední hale secesního Průmyslového paláce. V zážitkové krajině Designbloku si budou moci dospělí i děti hrát a budou moci objevovat mnoho věcí, budou zde interaktivní instalace i odpočinková zóna. Rozhledna, jezero, dětská zóna s obří šiškou, stavění bunkru, gigantické lustry, 3D focení nebo houpačky si budou návštěvníci moci vyzkoušet po celý týden Designbloku od 27. do 31. října. Designérie bude centrem dění také pro módní přehlídky, koncert Republic of Two a divadelní představení Divočina, marnivost ptačích per a Sudí. 

  • Halloween ve Žlutých lázních


    Autor: Shutterstock.com
    Areál Žluté lázně v pražském Podolí připravuje setkání všech strašidel. Stylový Yelloween mohou přijít oslavit malí i velcí návštěvníci v maskách a kostýmech všech hrůzostrašně vypadajících nadpřirozených bytostí poslední říjnovou sobotu 29. října. Chybět nebudou ani strašidelná show, dlabání dýní i řada akcí a zábava pro děti. Vstup je zdarma.

  • Kupte si knihu

     

    Video se připravuje ...
    Jamie Oliver zdraví do Čech • VIDEO: archiv

    Kniha nemusí sloužit jen jako dárek k svátku či narozeninám. Do knihkupectví si můžete zajít o víkendu, když máte chvilku čas, a mezi regály plnými voňavých knih si můžete vybrat tu pravou pro sebe. Jestliže například milujete kuchařky, neměli byste si nechat ujít novou knihu Jamieho Olivera Superfood hravě a zdravě. Zdravou kuchařku vydává i Zdeněk Pohlreich. Pomocí svých receptů sám shodil šestnáct kilo. Ponechme tento tip tematicky na kuchařkách, Karolína Kamberská totiž také vydává další knihu plnou báječných receptů. 

  • Polívkování


    Autor: Shutterstock.com
    Festival Polívkování, který se stává čím dál oblíbenějším, se o podzimních sychravých dnech rozšířil i o sekci omáček a gulášů. Zahřejí vás nejen polévky tuzemské, jako jsou bramboračka, kulajda, knedlíčková či dršťková, ale i polévky z celého světa, jako jsou boršč, laksa, bouillabaissa, pho, cocido, menudo, halászlé nebo třeba miso. Komu bude polévka málo, bude moci ochutnat guláše pálivé, hovězí, vepřové, maďarské, slovenské či irské stew. A komu jsou i guláše málo, ten se může pustit do omáček. Čekají na něj klasiky, jako jsou svíčková, znojemská, hovězí, koprová, houbová, brusinková nebo okurková. Zajídat se bude křupavými rohlíčky a kmínovými houstičkami, samozřejmostí je knedlík k omáčce. K pití se podává teplý cider, případně mošt, svařené víno, piva z malých pivovarů a jiné. Nebudou chybět ani koláče či buchty. To vše tuto sobotu na smíchovské náplavce v Praze.

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...