Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kam na víkend: Drsňáci se sekyrkou v botanické zahradě nebo největší papoušek na světě

6. října 2016 | 13:43

V pestrém výběru na tento víkend najdete snad opravdu všechno. Od květin a exotického ptactva přes drsné muže ohánějící se sekerou v botanické zahradě až po filmové projekty, jež vznikly během osmačtyřiceti hodin! Kam vyrazíte tentokrát?

Výstava exotických ptáků

Autor: Shutterstock.com

Největšího papouška světa – metr dlouhého aru hyacintového – budou moci již o tomto víkendu obdivovat návštěvníci mezinárodní výstavy exotického ptactva EXOTA Olomouc 2016. Největší akce svého druhu ve střední a východní Evropě proběhne od pátku 7. do neděle 9. října 2016 na olomouckém výstavišti Flora. Nabídne na 250 druhů exotických ptáků od papoušků přes drobné exoty až po velké tukany, zoborožce, zástupce hrabavých ptáků a vodní drůbeže. Zde najdete více. 


 

Květiny v Kroměříži

Autor: archiv

Ve dnech 6. až 9. října se na výstavišti Floria Kroměříž chystá podzimní etapa výstavy pro zahradníky a zahrádkáře. Součástí akce bude i expozice bonsají. Návštěvníky čtyřdenní expozice čeká také bohatý doprovodný program, a navíc možnost pořídit si potřeby pro dům a zahradu. Největším lákadlem je pak sedmnáctý ročník Mezinárodní výstavy bonsají České bonsajové asociace, která se koná pod záštitou japonského velvyslanectví. Navíc si zde přijdou na své milovníci slivovice, které zde čeká košt tohoto moku. Zjistěte si víc!

Zajděte na masáž

Autor: comfort zone

Comfort zone přináší zcela inovativní rituál, který efektivně uvolní tělo i mysl. Rituál sníží napětí a odstraní problémy se spánkem. Tranquility for sleep masáž se opírá o vědecké studie, které potvrzují, že dosažení hluboké relaxace je nepostradatelné v udržování optimálního zdraví těla a mysli. Pomocí masáže speciálními štětci a ruční masáže dojde k uvolnění celého těla a navození hlubokého uklidňujícího pocitu. V současné hektické době, kdy je okolo nás plno stresu a shonu, roste počet lidí, kteří mají problémy se spánkem. Najděte si o víkendu čas pro sebe, masáže provádějí v Miracle Esthetic Clinic and Spa nebo v Boscolo Wellness & Spa.

Oběd na Staroměstském náměstí

co na vikend
Autor: archiv

Pokud jste se báli, že na Staroměstském náměstí jsou pouze restaurace, které slouží jako past na turisty a vytáhnou z vás poslední peníze, pak pro vás máme dobrou zprávu. Pokud si chcete zajít na rodinný víkendový oběd a spojit to s romantickou procházkou po centru Prahy, navštivte restauraci Mincovna. „V mé kuchyni nenajdete žádnou chemii, umělá ochucovadla a přísady. Využíváme čerstvé suroviny, a co jde, děláme si sami. Pečeme i svůj vlastní kváskový chléb,“ vysvětluje šéfkuchař David Kalina. Od počátku politiku podniku stavěli na poctivě připravovaných pokrmech, v nichž se zohledňují i zásady zdravé výživy a využití čerstvých surovin. A samozřejmě na vynikajícím plzeňském pivu z tanku. To vše bez přemrštěných cen. Za hlavní jídla zde zaplatíte od 165 Kč do 395 Kč, velká plzeň vás vyjde na 46 Kč. Více najdete zde. 

Drsňáci v botanické zahradě

Autor: shutterstock.com

Nejen pro drsné chlapy! Zábava pro celou rodinu: tvořivé aktivity pro děti, soutěže, poradna, tombola, ukázky sekání a řezání dřeva a mnoho dalšího! Mistři Stihl Timbersports Show vám předvedou opravdovou práci se dřevem. Odborníci z Fiskars vám zase poradí, jak správně vybrat sekeru a umět s ní efektivně pracovat. Děti zabavíte tvořením papírového draka nebo hrabáním listí. A když budete mít štěstí, tombola vám přinese krásnou a praktickou cenu od Fiskars. O programu zde. 

Filmová pochoutka

Autor: archiv

Václav Postránecký, Jiří Bartoška a Ondřej Gregor Brzobohatý a další známá jména se představí v krátkých filmech natočených během jediného víkendu v rámci festivalu 48 Hour Film Project Powered by mBank. Toho se o minulém víkendu zúčastnily stovky filmařů, kteří dostali zadání na základě určené řádky dialogu, rekvizity a postavy si musí vymyslet. Film si musí sami natočit a sestříhat. Festival se v Praze letos koná již pošesté a všechny dokončené filmy se budou promítat tuto neděli 9. 10. v pražském kině Aero. Zde zjistíte více.

 

Ulovte si lístek do divadla

Autor: Divadlo ABC

Příští týden si můžete ulovit lístky do divadel ABC a Rokoko na Michala Dlouhého, Jiřího Hánu, Jana Vlasáka nebo třeba Zuzanu Kajnarovou. Populární soutěž inspirovala Městská divadla pražská ke spuštění netradiční akce. Od 10. do 14. října schovají každý den v okolí divadel ABC a Rokoko dvě vstupenky na představení, na svém facebookovém profilu zveřejní GPS souřadnice, a kdo vstupenky první uloví, ten bude moct vyrazit do divadla. Sledujte na sociální síti divadel. 

 

Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...