Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V zákulisí! Jak Kotek, Prachař a Hádek točili Prázdniny v Provence.

14. září 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Potetovaný Vojta Kotek, Jakub Prachař, který trousí lidová moudra a Kryštof Hádek s příčeskem a červený jak rak. Trojice známých herců a idolů baví v nové komedii Prázdniny v Provence tak, jak jsme je ještě neviděli. 

Dáme rosé

Všichni tři si navíc užili i samotné natáčení. Komedie s velkou dávkou nekorektního humoru se totiž točila přímo ve Francii v Provence v městečku Six-Fours-les-Plages ležícím na pobřeží mezi Marseille a Nice. Kotek, Prachař, Hádek tak spolu s celým štábem a dalšími herci strávili několik týdnů u v létě u moře. Zprávy ze zákulisí hovoří o tom, že jakmile padla poslední klapka natáčecího dne, přišla na řadu ochutnávka pověstných francouzských vín. „Dáme rosé“ prý byla jednou z nejoblíbenějších vět a dostala se i do samotného filmu.

Prázdniny v Provence
Autor: Prázdniny v Provence

Podívejte se na záběry z natáčení.

Pohled do zákulisí natáčení doprovází píseň od Romana Holého a Matěje Rupperta. Ten využil své schopnosti napodobit věrohodně jakýkoliv jazyk, a při nazpíváni francouzského rapu improvizoval.

 „Byl to výlet hodně podobný tomu, jako mají ty kluci, které hrajeme. Ve Francii jsme byli pár týdnů v jednom kuse všichni dohromady, užili jsme si vlastně takový filmový letní tábor“ vzpomíná Kryštof Hádek. Ten hraje ve filmu nesmělého člena party, který ale postavě Vojty Kotka přebral už dvě holky.

„Nebyly to úplný prázdniny, pracovali jsme, ale bylo to díky tomu úplně výjimečné natáčení a atmosféra v reálu a atmosféra filmu si byla v lecčems podobná,“ doplňuje Kryštofa Jakub Prachař.

Jih Francie je proslavený i díky svým casinům a tahle zábava nemohla českým filmařům uniknout. „Měli jsme i někdy volno a já jsem tam byl úplně poprvé v casinu,“ vypráví Vojta Kotek. „Vlezli jsme ale do casina pro důchodce a mohli jsme si dát jenom džus“, směje se Vojta.

Prázdniny v Provence
Autor: Prázdniny v Provence

Na place vždy včas

Přes bujarou letní zábavu se ale všichni chovali jako profesionálové. „Na place byli vždycky včas,“ pochvaluje si produkční René Kořenář. A to i přes to, že díky svým tetováním museli Kotek s Prachařem být v maskérně o celé tři hodiny dříve, než ostatní. „Během práce maskérek třeba klimbali nebo snídali, ale nemuseli jsme měnit denní plán proto, že by vyspávali,“ pochvaluje si Kořenář.

 

 

 

 

 

 

Video se připravuje ...