Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kam na víkend? Nechte se ostříhat skoro zadarmo a vyrazte za kulturou

2. září 2016 | 10:50

V Brně si tenhle víkend užijí všichni, kdo si rádi škádlí chuťové pohárky pálivým jídlem. V Praze můžete za dvě stovky získat nový účes a ještě radu odborníka a v neděli začíná festival Dvořákova Praha. A to ještě není všechno. Kam se vydáte vy?

Hair maraton

Autor: red

Netradiční vlasová show proběhne vůbec poprvé v České republice pod širým nebem. V rámci dvoudenní akce je naplánován program vždy od 13.00 do 20.00 na Ovocném trhu v Praze. Těšit se můžete na vlasové show, umělecká vystoupení, ale také na možnost nechat se učesat či ostříhat za malý příspěvek. Celý výtěžek z této víkendové akce poté poputuje na konto Nadace Terezy Maxové Teribear. Na místě budou připravena dvě mola s vlastním programem. Na Velkém mole uvidíte netradičně pod širým nebem nejrůznější vlasové show předních českých kadeřníků a několikrát denně také umělecké vystoupení Hudebního divadla Karlín. Malé molo bude po celou dobu konání akce věnováno úpravě vlasů návštěvníků – Hair Maratonu. Všem návštěvníkům akce budou k dispozici 3 až 4 kadeřníci, kteří za jednotnou cenu 200 Kč odborně upraví vaše vlasy a poskytnou vám odborné rady a diagnózu vlasů. 

Dvořákova Praha

Autor: profimedia.cz

V průběhu následujících tří týdnů bude festival oslavovat velkolepé dílo Antonína Dvořáka, od jehož narození uplyne 8. září 175 let, vystoupením těch nejlepších orchestrů a sólistů. Vedle rezidenčního orchestru České filharmonie s dirigenty Jiřím Bělohlávkem a Jakubem Hrůšou bude Rudolfinum v dalších programech hostit například London Symphony Orchestra s dirigentem Gianandreou Nosedou, který doprovodí našeho violoncellistu Jiřího Bártu. Dále vystoupí fenomenální houslista Gidon Kremer se souborem Kremerata Baltica či uskupení Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia pod vedením Antonia Pappana, které bude program letošní Dvořákovy Prahy uzavírat. K vrcholným momentům festivalu bude jistě patřit také sólový recitál vynikajícího ruského klavíristy Borise Berezovského, protagonisty festivalových večerů budou také hvězdní houslisté Hilary Hahn a Gil Shaham. Post kurátora komorní řady byl letos svěřen mimořádnému britskému houslistovi a hudebnímu nadšenci Danielu Hopeovi, který poprvé před festivalové publikum předstoupí hned 6. září v Rudolfinu společně s Zurich Chamber Orchestra a Ivo Kahánkem. Monumentální prostory katedrály sv. Víta rozezní tentokrát díla mistrů renesance i soudobého britského autora Johna Tavenera. Program je ale mnohem bohatší, podívejte se na stránky. 

Foodparade

Autor: Shutterstock.com

Již za pár hodin se v Trojském zámku uskuteční 6. ročník oblíbeného festivalu jídla a pití Foodparade.  Na Foodparade si přijdou na své velcí, malí i čtyřnozí gurmáni, tak je vezměte všechny s sebou a užijte si s nimi skvělý víkend v doprovodu toho nejlepšího jídla, pití a delikates. Na Foodparade se rozhodně nudit nebudete. Chcete přijít na to, jak si připravit výběrovou kávu u vás doma nebo jak mít to nejkřehčí těsto na koláč pod sluncem? Zavítejte do Konírny nebo do Chefstarter Foodie stanu, kde se bude odehrávat veškerý doprovodný program. Vstupenky stojí tři sta korun a tady najdete program.  

Chillibraní

Autor: Shutterstock.com

V Brně se v sobotu otevřou brány Chillibraní, kde si milovníci pálivého přijdou na své. Chilli na prvním místě. Ve všech možných podobách a z několika koutů světa. Můžete si dát šťavnatý steak, indickou kuchyni, hamburger, BBQ, guláš, dezerty ve všemožných podobách a mnoho dalšího. Co stánek, to dobrota. Vše s chilli a trochu i bez něj. Ať už toužíte po omáčkách, koření, pochutinách, čerstvých plodech, cukrovinkách, nakládané zelenině nebo zdravé výživě, přijdete si na své. Nikde není tolik chilli dobrot na jednom místě. Můžete si zadegustovat v soutěži o výrobek roku, udělat si certifikát znalce chilli, ochutnat pár kusů od pana Papriky, svézt se na býkovi a spoustu dalšího. Pro prťata jsou v areálu skákací hrad zdarma, malování, trampolína nebo celé dětské hřiště. Více informací najdete tady.

 

Video se připravuje ...