Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Projížďky na aligátorovi! Nebezpečný sport ovládl Floridu

Stacey tvrdí, že je tohle už její dvacátá jízda na aligátorovi.
1. ledna 2015 | 12:00

Někteří lidé milují adrenalin a bez pocitu permanentního nebezpečí zkrátka nemůžou žít. Patří mezi ně i Stacey Williams, která si "osedlala" aligátora, jednoho z nejnebezpečnějších plazů vůbec. A i když zatím stále má všechny své končetiny, další lidé už takové štěstí neměli.

"John Stacey miluje," říká dívčin přítel Williams, který nedávno fotku zveřejnil na sociální síti. Dodal také, že jde už o dvacátou jízdu jeho přítelkyně na nebezpečném plazovi, kterému říkají John.

"Když se postavím na břeh, připlave ke mně jako plovoucí vodní taxík a já si na něj jen nastoupím. Ze začátku jsem několikrát spadla, ale teď jsem si pořídila veslo, abych udržela rovnováhu, takže se na něm už můžu projíždět bez obav," prozradila něžná blondýnka serveru stuppid.com*.

Jenže i když dvojice tvrdí, že je to bezpečné, někteří odvážlivci mají jiné zkušenosti. Jen za minulý měsíc byli při jízdě na aligátorovi napadeni a zraněni dva mladí muži, jeden z nich přišel o ruku a nohu.

"Frajeři, kteří byli napadeni, jsou samozřejmě hlupáci," prohlásil Williams. "Je třeba mít s tímhle sportem zkušenost. Důležité je trávit dlouhý čas na břehu a mluvit s aligátory tichým jemným hlasem, skoro jako byste mluvili s dítětem. Dokud si na váš hlas nezvyknou. Pak, když už vědí, kdo jste, přestanou útočit a vy se můžete přiblížit, až si jim nakonec můžete stoupnout na záda a užít si úžasnou jízdu."

Na populárním bahenním jezeře můžete někdy vidět až třicet krokodýlích jezdců najednou. Místní obyvatel si ale myslí, že jde o nesmyslné hazardování se životem: "Je to jen otázka času, než někoho zabijí. Aligátoři nejsou šlapadla!"

*Server stuppid.com přináší neověřené informace, naše redakce proto neručí za jejich pravdivost.

Autor: red
Video se připravuje ...