Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

7 nevšedních využití vodky: Ničí plíseň a prodlužuje život květinám

  • 18. června 2014 | 06:00

    Vodka je celosvětově jedním z nejoblíbenějších nápojů, který je k dostání všude. Pije se v koktejlech energetickými nápoji, ale také samotná a je velice oblíbena především u modelek. Říká se totiž, že pokud je konzumována jen s vodou nebo sodou, je jedním z nejméně kalorických pití. To je už ale otázka do pranice. My vám dnes ukážeme, že vodka má mnohem širší užití, než pouze jako nápoj skýtající vyhlídku alkoholového opojení na bujarém večírku.

  • Lék na bolavé zuby


    Pokud vás začne bolet zub, je jasné, že vaší první myšlenkou by měla být objednávka k zubaři. Někdy se ale stává, že vás hned nemůže vzít nebo vám sám doktor řekne, že se to bude muset zhojit samo. V tom případě vyplachujte vodkou ústní dutinu, nejen, že zničí bakterie a dezinfikuje postižené místo, ale má také umrtvující účinek, takže vám uleví od bolesti.
    Autor: Shutterstock.com


  • Proti vyrážce od škumpy


    Škumpa jedovatá, je potvůrka rostlinka, která vám může svým žahnutím způsobit ošklivou vyrážku. Pokud postižená místa polijete vodkou pokud možno co nejrychleji po to, co rostlina přišla do kontaktu s kůží, pomůže vám to zhojit se mnohem rychleji.
    Autor: Shutterstock.com


  • Čerstvé prádlo


    Pokud vaše věci mají nepříjemný zápach, který nachytaly třeba v zakouřené restauraci, dejte do nádoby s rozprašovačem vodku a postříkejte alkoholem oblečení. Vodka zabíjí bakterie, způsobující zápach, ale přitom sama, když uschne, nezanechává žádný zápach.
    Autor: profimedia.cz


  • Prodlužuje život květinám


    Také vás vždycky mrzí, že krásné květiny, které vám přinese vaše drahá polovička domů, ve váze tak rychle uvadají? Pokud dáte do vázy čajovou lžičku vodky, potom se jejich kráse můžete obdivovat mnohem déle. Směs vody a vodky ovšem dávejte každý den čerstvou.
    Autor: profimedia.cz


  • Repelent


    Pokud si vodku nastříkáte na sebe nebo ne nepříjemný hmyz, který například obtěžuje vaše rajčata, tak máte vyhráno. Vás nebudou otravovat komáři a zahrada bude bez škůdců.
    Autor: Shutterstock.com

  • Zářivé vlasy


    Prý, když přidáte pár kapek vodky do vaší lahvičky se šamponem, budou vaše vlasy nádherně lesklé a zářivé.
    Autor: shutterstock


  • Plíseň


    Pokud máte doma na spodu šuplíku vodku, která není zrovna prvotřídní kvality a už vám tam leží pěkně dlouho, protože na ní nějak nemáte odvahu, použijte jí na plíseň. Pokud vás v koupelně mezi dlaždičkami, nebo kdekoli jinde trápí plíseň, nastříkejte ji vodkou., nechte 15 minut pusobit a kartáčkem oškrábejte.
    Autor: Shutterstock.com




Klíčová slova:  vodka, koktejl, použití, domácnost
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...