Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Geniální okurka! Tohle jste o ní určitě nevěděli

  • Okurka je takový malý zázrak
    17. května 2014 | 06:00

    Každý asi dělá to, že když krájí okurku, dá si odkrojenou patičku na čelo a těší ho ten krásný chladivý pocit. Ovšem že se s ní dají leštit boty nebo jak zázračně působí proti kocovině, to je zcela revoluční zjištění.

  • Na povzbuzení


    Okurková voda
    Autor: Shutterstock.com
    Potřebujete vzpruhu? Klidně odložte kolu nebo kafíčko a dejte si okurku. Jsou skvělým zdrojem vitamínu B a karbohydrátů a to je ta správná kombinace, která vám zaručí povzbuzení i na několik hodin. Nakrájejte si okurku a dejte ji do vaší láhve s vodou.
  • Na zrcadlo


    Zrcadlo
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud vezmete okurku a potřete s ní v koupelně zrcadlo, nebude se vám zamlžovat když se koupete a ještě navíc dodá vaší koupelně svěží aroma.
  • Proti škůdcům


    Okurka
    Autor: profimedia.cz
    Dejte pár koleček okurky na malý hliníkový talířek a vaše zahrada bude bez škodlivého hmyzu. Chemikálie v okurce reagují s hliníkem tak, že vydávají lidmi nepozorovatelný zápach, který škůdce dovádí k šílenství a tudíž se na vaší zahrádce nebudou zdržovat.
  • Na celulitidu


    Řekněte pomerančové kůži jednou provždy sbohem!
    Autor: Shutterstock
    Před tím, než vystavíte svoje stehýnka u bazénu v plavkách, abyste zahladila stopy po celulitidě, přejeďte si nohy okurkou. Ta totiž způsobí to, že se vám kůže vyhladí a vypne, protože okurka působí na kolagen v kůži.

  • Na kocovinu


    Bolest hlavy
    Autor: profimedia.cz
    Když přijdete domů z náročného večírku, dříve než ulehnete, dejte si pár koleček okurky a ráno budete jako rybička, bez bolení hlavy a odpočatí. V okurce je totiž dostatek cukrů, vitamínů, které potřebuje tělo doplnit a nastolit opět rovnováhu.

  • Na boty


    P
    Lodičky
    Autor: Profimedia.cz
    okud nemáte po ruce krém na boty a chystáte se na důležitou schůzku a vaše boty potřebují nablýskat, tak po nich stačí přejet okurkou a nejen, že budou vypadat skvěle, ale má to i vodě odolný efekt.
  • Místo žvýkačky


    Okurky
    Autor: Profimedia.cz
    Akorát jste dojedli oběd s pracovními partnery a zjistíte, že nemáte žvýkačku nebo tic tac. Vezměte si plátek okurky a jazykem ji přitlačte na horní patro a vydržte tak pul minuty. Okurka má tu vlastnost, že eliminuje špatný dech, protože ničí baktérie, které ho způsobují.

Klíčová slova:  okurka, koktejl, použití, zdraví, praktická žena
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...