Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nápady za pár kaček: Tahle rekonstrukce bytu vás nezruinuje

  • Fotogalerie

    3 fotografie

    12. května 2013 | 10:00

    Nudí vás současné bydlení? Nemusíte se hned stěhovat do lepšího. Máme pro vás tipy na velké změny málo peněz. Chce to jen trochu fantazie a šikovné ruce.

  • Proměna za 500 Kč: Stěny plné květin

    Stěny plné květin
    Autor: profimedia.cz

    Jednobarevné stěny oživíte speciálními nalepovacími tapetami z PVC fólie. Mají z rubové strany lepidlo, které je udrží na zdi, ale přitom vám umožní opět je sundat bez toho, abyste poškodili podkladový nátěr. K dostání jsou menší samostatné motivy, ale i velké vzory na celou stěnu. V módě jsou především květinové nebo zvířecí vzory, abstraktní motivy a dětské obrázky. Samolepku opatrně odlepte od podkladu a přilepte od středu směrem k okrajům tak, aby se netvořily bubliny. Směrem od středu samolepku opatrně vyhlaďte houbičkou směrem k okrajům. Pokud si nejste jisti, kam nalepit tapetu, naznačte si předem místo na zdi obyčejnou tužkou.

  • Proměna za 1000 Kč: Originální příborník

    Originální příborník
    Autor: profimedia.cz

    Máte pocit, že vám doma až tak nechutná? Tak si svou hodovní síň nebo jídelní kout zkuste trochu vylepšit a vyrobte si originální příborník. Nejprve si vyberete nějakou výraznou barvu, kterou přetřete zeď u kuchyňského stolu. Rozhodně se vyplatí vsadit při tom na kvalitní barvu, kterou můžete bez obav otřít. Riziko skvrn od jídla je velká. Na příborník potřebujete tři stejně velké lamino desky, kterým na řezané hrany nažehlíte lišty. Přidělejte plastovou pásku tak, aby šly příbory pověsit. Nakonec desky přichyťte na zeď. Dobrou chuť.

  • Proměna za 1000 Kč: Posezení namodro

    Posezení namodro
    Autor: profimedia.cz

    Staré otlučené židle a kuchyňský stůl nepatří do kontejneru. Stačí jedno odpoledne a dostanou nový šmrnc. Nejprve je zbavte starého nátěru a tmelem na dřevo opravte všechny praskliny. Pak se dejte do natírání. Na trhu je nepřeberné množství interiérových barev. Vodou ředitelné jsou sice méně cítit, ale ty syntetické zase víc vydrží. Když náhodou nenajdete odstín, po kterém toužíte, zkuste kolorovací centrum. Tam dokážou hotové divy. Desku stolu nejlevněji a nejelegantněji vylepšíte s některou ze speciálních zažehlovacích nebo samolepících fólií. Jen nezapomeňte, že podklad je nejprve potřeba uhladit a případné nerovnosti vyrovnat tmelem.

    Další skvělé nápady do domácnosti a spoustu rad na zahradu najdete v tištěném květnovém měsíčníku Blesk Hobby.

    Blesk hobby
    Autor: archiv

Autor: toma
Klíčová slova:  bydlení
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...