Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vykradli vás? Možná za to může Facebook!

Zloděj vás může překvapit v době dovolené
29. května 2013 | 07:00

Na letní dovolenou se vždy těšíte dlouho dopředu. Chcete si odpočinout, vypnout, mít klid a užívat si. Jenže ne vždy je čas dovolené idylický. Některé z nás čeká po návratu nemilé překvapení.

U hotelového bazénu s strachujete, zda je doma vše v pořádku, jste nesví, že nemáte o své domácnosti přehled. Mít jistotu, že na vás doma po návratu nečekají vykopnuté dveře, vyhořelý byt a že vše je na svém místě, je k nezaplacení.

Možná za to může Facebook

Zlodějům dáváte v době dovolených různá znamení: plná poštovní schránka, v bytě se dlouhodobě nevětrá a nesvítí, chlubíte se dovolenou na Facebooku. Přitom sociální sítě dnes využívá při přípravě vloupání zhruba desetina zlodějů!

Posíláte fotky na Facebook? I to se vám může vymstít!
Autor: profimedia.cz

Do domu v noci, do bytu přes den

Dali jste pokyn sousedům, aby vám pravidelně vybírali schránku a dávali vám na byt pozor? Velice zajímavým faktem je, že pro 80 % oslovených zlodějů nepředstavují sousedé žádnou překážku.

Celých 52 % z nich uvedlo, že do rodinného domu je lepší přijít v noci. Naopak u panelového domu je podle 74 % respondentů vhodnější den, kdy jsou vaši sousedé v práci, na nákupu či na výletě.

Pozor na okna!

Nejčastější chybou, kterou lidé nejen při odjezdu na dovolenou dělají a kterou zloději tak rádi využívají, je špatné zabezpečení oken. To a mnohé další vyplynulo z unikátního průzkumu, který společnost Jablotron, provedla mezi českými vězni odsouzenými za vloupání a krádeže.

Přes 80 % oslovených vězňů se do objektu dostalo otevřeným či nedostatečně zabezpečeným oknem. Druhým vyhledávaným vstupem zlodějů je sklep a garáž.

Lup za miliardy

Za rok 2012 Policie ČR eviduje více než 50 tisíc případů krádeže vloupáním a to v celkové škodě takřka dvou miliard korun. Možná právě letošní dovolená je tím správným impulsem k zabezpečení domova pomocí profesionálního alarmu, kterému se zloději obloukem vyhýbají. Nepodceňujte letní dovolenou a předejděte vykradení.

Autor: ema
Video se připravuje ...