Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak přežít pondělí?Nejpříšernější den v týdnu vás nedostane!

Neberte pondělí tak tragicky a raději si ho zpříjemněte
3. března 2013 | 06:00

Patříte mezi naprostou většinu lidí, kteří ze srdce nenávidí pondělí? Pokud ano, pak máte dvě možnosti. Buď na něj budete pořád dokola nadávat, nebo se naučíte přežít ho v relativním klidu.

Nesnášíme pondělní ráno, protože sotva otevřeme oči, roztočí se nám kolotoč myšlenek na to, jaký průšvih nás čeká v práci, jakou náladu bude mít šéf, že do víkendu zbývá pět dlouhých dní, které budeme muset zvládnout. Přitom bychom tak rádi zůstali v posteli, a pokračovali ve víkendovém režimu.

Není divu, že pondělní ráno stráví lidé 34 minut nadáváním a každý třetí tento den opravdu nesnáší. Co s tím?

1. Začněte v neděli večer
Před spaním si vyzkoušejte afirmaci: Je mi fajn a čeká mě příjemný týden, který mě bude bavit. Zavřete oči a říkejte si tuto větu, dokud neusnete. Pomalu si tak přeprogramujete mozek, který přestane vnímat pondělí jako pekelný den.

Vůně umí uzdravovat, měnit náladu, ale některé z nich také výrazně působí na naše libido.
Autor: profimedia.cz
2. Navoňte si den
„Naším nejdůležitějším smyslem je čich. Podle něho dochází k primárnímu rozhodování. Pokud nám něco či někdo „nevoní“, pak automaticky tuto věc
či člověka odmítáme,“ říká specialistka na feng shui Dáša Černáková. Vůně totiž mají tu moc změnit naše vnímání a toho se dá využít i v pondělí ráno. Dejte si sprchu se svým oblíbeným přípravkem, k snídani si udělejte něco, co vám opravdu voní, a s čím máte spojené příjemné pocity a před odchodem z domu použijte milovaný parfém.

Poradíme vám, jak účinně zatočíte se stresem!
Autor: Profimedia.cz
3. Neflámujte
Snažíte se pocit z nádherného víkendu prodloužit tím, že jdete spát pozdě v noci? Jenže pak budete ráno nevyspalá, bez energie a dvojnásobně naštvaná na celý svět, který vás nutí vstát a jít pracovat. Změňte to a jděte v neděli do peřin nejpozději v 11 hodin.

Tanec je skvělý pohyb, pro ty kdo neradi cvičí
Autor: profimedia.cz
4. Blázněte
Divoká muzika, poskakování do rytmu, nebo alespoň vlnění se vám změní náladu na celý den, rozproudí energii a dostane vás do varu. Budete odhodlanější poprat se s prvním pracovním dnem tak, aby vás nedostal na kolena.

Staňte se jeho sexuální bohyní!
Autor: profimedia.cz
5. Pomilujte se
Ranní sex je životabudič, který do těla vystřelí spoustu endorfinů-hormonů štěstí, díky nimž budete několik hodin v euforii, a navíc vám to bude extrémně slušet.

Hubnout se dá i vsedě! A my vás o tom přesvědčíme.
Autor: profimedia.cz
6. Uklidněte se
A když už ráno do práce dorazíte, řekněte si, že všechno v klidu zvládnete, začněte postupně řešit úkoly a nenechte se zavalit lavinou povinností. Nakonec pondělí nemůže za to, že je to první pracovní den. Všechno je jen úhel pohledu.

Autor: MAJ
Video se připravuje ...