Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dobrůtky po čínsku: Dáte si tarantuli, švába, nebo kočku?

28. února 2013 | 06:00

Jiný kraj, jiný mrav. To platí nejenom v módě, kosmetice, nebo filozofii, ale i v jídle. Že je to pravda, tak o tom se sami můžete předsvědčit především z fotek čínského tržiště.

Aféra s koňským masem? Pro Číňany k smíchu. Na trzích v Pekingu, Šanghaji nebo Kantonu můžete narazit na "jinačí pochoutky": třeba pečené psy, dušené kočky, griované tarantule nebo polévku z kobry...

Šokující fotky

Některé z fotografií z čínských tržišť byly ale natolik šokující, že jsme se rozhodly je ani neumisťovat do naší fotogalerie. V Číně je totiž největší pochoutkou dušená kočka a povařená psí hlava a prodejci se s tím "nemažou" a tyto kusy prodávají na otevřených stolech. Tam by jim zřejmě návštěva hygienika jen tak neprošla.

Švábi na klacku jsou velkou delikatesou
Autor: Profimedia.cz

Žádní španělští ptáčci!

Mimo jiné tam ale najdete i další šokující pochoutky. Například penis z vola, opičí mozky, hadí kůži a mládaťa krys. O našich, názvem se podobajících španělských ptáčcích ani stopy!

Každý má zkrátka rád něco jiné a představa, že bychom dnes místo tradiční svíčkové měli jíst smaženého hada, štíra nebo tarantuli je pro nás absolutně nepředstavitelná.

Dali byste si?

Na druhou stranu v exotických zemích by naši "rajskou" asi nikdo nepozřel. A jak jste na tom s apetitem vy? Hnusí se vám tato poněkud extravagantní jídla, nebo byste je klidně vyzkoušeli? A za kolik?

Anketa
Ochutnali byste smaženou tarantuli?
Ano, proč ne
20 %
Ani za nic
66 %
Jen za peníze
14 %
Hlasovalo: 846 čtenářů
Děkujeme za Váš hlas!

Autor: ema
Video se připravuje ...