Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chcete ušetřit bez námahy? Naučte se nakupovat na internetu!

Nákupy přes internet jsou velmi populární. Nemusíte se mačkat ve frontách a ušetříte!
2. listopadu 2013 | 08:00

Nakupování na internetu je pohodlné, snadné a především levné. Spousta z nás má ale stále strach z podvodníků a ztráty svých peněz. Když se ovšem budete držet našich doporučení, o své peníze určitě nepřijdete. Naopak, spoustu jich ušetříte!

Lidé po celém světě nákupy přes internet prostě milují. Do značné míry za to může fakt, že v e-shopech často seženete zboží za mnohem nižší cenu než v kamenných prodejnách. Stále populárnější jsou také slevové portály, které nabízejí služby i zboží za až neuvěřitelně výhodné ceny.

Jenomže to co se tváří jako báječná akce, nemusí vždy být pravda. Proto jsme oslovili Vandu Tobiášovou z nákupního portálu Zuprofit.cz, aby vám ve spolupráci s dalšími odborníky poradila, na co si dát pozor a jak šikovně ušetřit.

1.Nakupujte u výrobce, vyhnete se vysoké marži

...
Autor: profimedia.cz
Když chcete výhodně nakoupit, najděte si webové stránky konkrétního výrobce nebo firmy a nakupte přes jejich přímý e-shop. Distributoři si totiž ke zboží přidají vlastní přirážku, kterou jim zaplatíte nad rámec ceny zboží.

„Marže v módních buticích například často dosahuje i do výše 50 – 100 % z ceny výrobku, úspora tedy může být citelná,“ říká Jan Vetyška, výkonný ředitel Asociace pro elektronickou komerci APEK.

2.Sledujte srovnávače cen

...
Autor: profimedia.cz
Internetové srovnávače cen jsou velice praktickou pomůckou během online nákupů, kterou v současné době využívá více než polovina internetových zákazníků.

„Porovnávat můžete tisíce internetových prodejen. Snadno a velice rychle tak zjistíte, který e-shop nabízí zboží za nejvýhodnější cenu a zároveň získáte také okamžitý přehled o tom, v jaké prodejně je zboží skladem a kde si budete muset počkat třeba týden.", vysvětluje Vanda Tobiášová ze Zuprofit.cz.

3.Dejte na doporučení

...
Autor: shutterstock.com
Ve světě online nákupů máte možnost sbírat zkušenosti ostatních spotřebitelů, kteří si výrobek zakoupili před vámi. Budete mít větší jistotu, že si ihned pořídíte kvalitní produkt, který bude přesně odpovídat vašim potřebám. Nejlepší reference vám poskytnou vaši přátelé či kolegové, nebo naopak vy jim. Své zkušenosti pak můžete mimo jiné sdílet přes Facebook, Google + nebo specializované recenzentní weby.

4.Získejte část peněz z útraty zpátky
...
Autor: shutterstock.com
Zapojení vašich přátel do internetového nakupování vám samotným přináší další možnosti, jak ušetřit. Zajímavou příležitost v tomto smyslu najdete například na nákupním portálu Zuprofit.cz.

„K dispozici zde máte stovky e-shopů, kde lze nakupovat kosmetiku, šperky,
elektroniku a další zboží. Můžete si tak vybudovat tým lidí, kde každý člen profituje z nákupů tohoto druhého. V horizontu roku lze tímto způsobem společně ušetřit i tisíce korun,“ říká projektová manažerka nákupního portálu Vanda Tobiášová.

5.Nakupujte zboží, které vám doručí zdarma

...
Autor: shutterstock.com
Na internetu můžete nakoupit zboží, které vám doručí bezplatně až domů. Mnohé e-shopy tuto službu nabízejí při odběru zboží nad určitou cenu. Platbě poštovného se vyhnete i v případě, že si zboží vyzvednete osobně. Řada e-shopů totiž provozuje i kamennou výdejnu, nebo využívá síť poboček.

6.Není sleva jako sleva
Pokud se rozhodnete pořídit si kabelku, večeři v restauraci nebo pobyt na horách přes některý z desítek slevových portálů, které fungují na českém internetu, vyberte si ten, který vám někdo doporučí nebo takový, který je registrovaný.Tuto informaci snadno zjistíte na stránce justice.cz

...
Autor: archiv
Dopředu je také dobré zjistit si skutečnou cenu zboží nebo služby, kterou si chcete pořídit. V každém případě si pak pozorně prostudujte obchodní podmínky slevového portálu pro případné uplatnění reklamace.

Autor: sim
Video se připravuje ...