Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

VIP Prostřeno! Eva Pilarová: Rozvod kvůli reality show

Eva Pilarová ve VIP Prostřeno
20. srpna 2012 | 08:32

Dramaticky začne v pondělí nová série VIP Prostřeno!. Vařilo se u Evy Pilarové (73) na chalupě a mezi zpěvačkou a jejím mužem Janem Kolomazníkem padaly výhrůžky o rozvodu.

V kuchyni bylo chvílemi dusno, a to nejen vinou horkého počasí. „Tenhleten díl skončí rozvodem, to vám říkám,“ varovala štáb Pilarová.

 Zavinila to poklička

„Buď tak laskavá a dej to do trouby,“ proháněl Evu při natáčení Jan. „Ještě pokličku,“ požádal. „A nedal bys ji tam ty, když seš tak chytrej?“ startovala po něm Pilarová. Ale Honza se nedal: „Vařím já, nebo ty?“ bránil se. Všichni si oddychli, když bylo uvařeno a mohlo se servírovat.

Zpěvačka pozvala medvěda

Pilarová má smysl pro detail. Pro herečku Janu Šulcovou, fotografa Roberta Vana a zpěváka Pavla Vítka si připravila menu z lesa: zvěřinu, lívanečky s malinovým přelivem a mražený krém z lesních plodů. Aby byla iluze přírody co nejdokonalejší, nechala Pilarová přivézt medvědici. „Jsem její kmotra, znám se s chovatelem,“ vysvětlila zpěvačka svou nezvyklou volbu.

Statečná Šulcová

Dvouletá medvědice slyšící na jméno Poca si už zahrávala v reklamě a dokonce i v několika zahraničních filmech. Jako profesionálka se zhostila i účinkování v pořadu Prostřeno!. Nejblíž si pustila k tělu herečku Janu Šulcovou, od níž se dokonce nechala nakrmit šlehačkou! Jediný, kdo z chlupatého hosta nebyl nadšený, byl kocour Lord. Zpěvačka ho musela pro jistotu zavřít do chalupy, takže o medvědí show přišel.

Eva Pilarová a její krmení divé zvěře

„Vůbec nevím, jestli existuje někdo, komu jsem nenavařila, ať už to byl Walda nebo Karel. To je vděčný strávník,“ vzpomíná na své slavné hosty vyhlášená kuchařka se zlatem v hrdle.

„Vařit mě naučila maminka, a když mně bylo dvanáct let, tak už mi svěřila nedělní oběd pro naši pětičlennou rodinu.“ Jeden čas bylo vaření zpěvaččiným velkým koníčkem, dokonce napsala několik kuchařek.

Čím se hostitelka, která je ráda chválená, pochlubí?

Nimrodským menu jako z hájovny: po srnčí sekané s brusinkami naloženými v ginu následuje zvěřinový vývar s domácími nudlemi, kančí svíčková a lívanečky s borůvkami a domácím mraženým krémem z lesních plodů.

Ty, co nemají rádi zvěřinu, bych poslala na kopec, kde se mohou kochat, zatímco ostatní budou papat,“ nastiňuje alternativní program kuchařka Eva. Zdá se však, že na kopec se nikdo nechystá.

Kančí svíčková, to je lahůdka,“ těší se Pavel Vítek, ale i Jana, protože „svíčková je jedno z jejích nejoblíbenějších jídel“. A knedlíky? „V Praze bych je dělala, ale tady je mají tak fantastický, že je to škoda času a námahy,“ nežinýruje se zpěvačka.

Miluju knedlíky a maďarská jídla,“ říká Robert, který se tedy dočká. Nikdo sice neplánuje všechno sníst, ale jídlo mizí z talířů jako jarní sníh. Pavel sebere Evě knedlík a Robert by si ještě dva přidal. Asi tuší proč, čeká je totiž neobyčejné setkání.

Zábavu vymyslí Eva Pilarová vskutku netradiční. Jak zvládnou krmení medvěda její hosté, uvidíte už dnes večer...

Autor: Lenka Chvostová, Hana Hoschlová
Video se připravuje ...