Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

VIP Prostřeno! Hostina za tisíce! Trávníček se plácnul přes kapsu, šampaňské teklo proudem

31. července 2012 | 05:17

VIDEO: Menu hodné královské tabule. Pravé šampaňské, pstruží kaviár, paštika z kachních jater, panenská svíčková. Mistr dabingu a nezapomenutelný princ Pavel Trávníček (61) ví, jak své hosty uctít. A rozhodně na nich nijak nešetří.

„Je to velmi košaté,“ hodnotí úterní menu Saša Hemala. „To koukám,“ žasne Markéta Hrubešová a dodává: „Lovíme ve stejných vodách, princip je stejnej. Nebude toho ale moc?“

Herec si vymyslel menu vskutku opulentní. Jako aperititiv rozlévá pravé šampaňské, předkrmem je domácí paštika z kachních jater, následuje fracouzská cibulačka, panenská svíčková à la Wellington, zámecká brambora, smetanová omáčka s pravými hřiby, ovoce v čokoládě a ke všemu jablkový závin!

Zvládne tohle všechno vůbec připravit dřív, než soupeři zazvoní u branky? Naštěstí má zdatného pomocníka. Vlastně pomocnici. Dělba práce podle "nestárnoucího prince" je ale vážně zajímavá.

Video se připravuje ...
Pavel si to doma umí zařídit • VIDEO: FTV Prima

Sám se prohlásí za šéfkuchaře. „Monika je jen pomocná kuchařka,“ pronese s tím, že je principálem i doma a potřebuje hodně chválit. Většinu práce za něj však odvede právě mladá přítelkyně Monika.  

"Kanapky z francouzské bagetky by mohla nakrájet Monika, protože je to pro mě ponižující práce. Já dělám jenom ty zásadní věci," úkoluje hned od první chvíle přítelkyni.

Účet Pavla Trávníčka (4 osoby)

Pravé šampaňské 2 000 Kč
Paštika z kachních jater 510 Kč
Pstruží kaviár 860 Kč
Francouzská cibulačka 160 Kč
Panenská svíčková à la Wellington 600 Kč
Ovoce v čokoládě 150 Kč
Jablkový závin 130 Kč

Celkem 4 410 Kč

"A to si opravdu všechno připravoval sám, úplně sám?", zajímá nedůvěřivou Kateřinu Brožovou po druhém předkrmu. "Dneska dopoledne. To jde rychle. To vlastně není tak složitý...," mlží herec. Vyjde nakonec Pavel s pravdou ven? Uvidíme… 

Sledujte dnešní VIP Prostřeno! na Prima Family už ve 20:00 hodin.

Zámecká večeře v Mnichovicích u věčného prince Pavla Trávníčka

Třikrát rozvedený Pavel Trávníček žije s Monikou, jednou z účinkujících v pěvecké soutěži, kterou před lety uváděl. A Monika, která nemá na hlavě jen drdol, ale nad ním i velkou svatozář, sehraje v přípravě večeře důležitou roli.

Pstruží kaviár je pro Alexandra Hemalu premiéra. Nejvíc se těší na panenku, své nejoblíbenější jídlo. Snad ho nezklame. Wellington porazil Napoleona, porazí i zdatné soupeře?

Proč ale nehoustne šodó? „Takhle si představuju peklo,“ zoufá si na okamžik Pavel. Může však drobný zádrhel rozhodit ostříleného prince, který se podle Saši Hemaly s kamerou pod polštářem už narodil?

Bude mít v horkém letním dni někdo chuť na „polévku francouzských trhovců“? Šampaňské poteče proudem a stane se i středobodem úžasné zábavy ve stylu carského dvora.

Video se připravuje ...