Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

VIP Prostřeno! Blanarovičová dostala chlapa s kérkou, celý se z ní klepal

25. července 2012 | 05:01

Žádný malý, ale šikovný čertík z pohádky. Yvetta Blanarovičová je pěkná čertice. Chlapy se před ní doslova třesou. Hlavně, když je svádí při vaření.

Vaření se tentokrát Yvettě Blanarovičové líbilo víc, než kdy jindy. Do její malé kuchyňky se namačkal celý televizní štáb a tak pro fyzicky náročnou přípravu moučníku “trasená torta“ neváhal oslovit silnější pohlaví.

„Hele kérko, pojď mi pomoct,“ zapřáhla hned mladého, pěkného a potetovaného zvukaře. Dort se totiž připravuje intenzivním třesením všech ingrediencí v hrnci.

„Víš, co se mi nejvíc líbí, když chlap takhle maká a když má takovýhle kérky. Kde všude máš ty kérky,“ obhlížela si důkladně mladíka Yvetta.

Video se připravuje ...
Yvetta Blanarovičová je okouzlená zvukařem • VIDEO: TV Prima

Muži jsou bílkovina

„Většinou ve svém životě vařím pro chlapy, a když jim chutná, tak mlčí,“ hodnotí, při pohledu na jediného muže týmu Oldřicha Navrátila, že zřejmě vařit umí. On jen slastně mlčky pokyvuje.

Na přetřes mužů jejího života také dojde. S humorem sobě vlastním přizná chybu, když z prvních lásek se sportovci přešla na umělce. „Bez té bílkoviny, to ale nejde,“ uznává sama důležitost mužů ve svém životě.

Hned z počátku večera má ale zádrhel s jedním důležitým mužem. Syn Matyáš volá, že nestihne dorazit včas. Jenže právě on má zajistit zábavu na večer. „Maťo, já tu hru potřebuju po hlavním chodu, tak musíš dneska přijít!“ přikazuje rázně maminka. Jak tohle dopadne?

Všichni ujíždíme na kozách

Yvetta po celou dobu na sobě nenechává znát nejmenší nervozitu, ale ze svého příbytku kromě terasy a kuchyně víc neukáže.  

Při vaření nešetří bylinkami a stejně jako předešlá hostitelka Ivana Andrlová je pěstuje na terase, kde také hostům tentokrát prostírá. Předkrm je opět dvojitý, servíruje pečené papriky a zapečený kozí sýr s cuketou.

„To je fajn, že jsme se tady sešli všichni, co milují kozí sýr,“ oceňuje Ivana Andrlová předkrm, že stejně jako ona tuto pochutinu s úspěchem zařadila i Yvetta.

„Tadyta koza, je trošku víc koza,“ mlaská uznale Oldřich Navrátil s tím, že to nebylo dobrý, ale excelentní.

Jediný muž osazenstva i briskně vyřeší malé nedopatření hostitelky, která zapomněla prostřít ubrousky. Vytáhne je ze své kapsy. A když se Yvetta snaží chybu napravit, ostatní jen volají: „Yvetto, pojď, Olda jich má hodně!“

Video se připravuje ...
Yveta Blanarovičová v Prostřeno • VIDEO: TV Prima

Táto, ty ses zul!

Před hlavním chodem Yvetta naservíruje všem petržel se solí a ukáže, jak z ní udělat kuličky, které pročistí trávení.

Petržel je také skvělá, aby nepáchlo po jídle z úst, což Michaelu Dolinovou inspiruje rozpoutat debatu: Jak říct někomu, že mu „smrdí z huby“?

Takto pěkně se hosté navnadí na hlavní chod – Maso dvou chutí připravené na medovo-pálivé omáčce s bramborovými plátky a la dijon.

„Ty nemáš boty,“ děsí se hostitelka, když kolegovi Navrátilovi servíruje talíř a zjistí, že je jen v ponožkách. „On už tak přišel,“ smějí se mu ostatní.

Hlavní chod ale vesměs všem chutná, jen Dolinová má výhrady k sytosti brambor. „Už jsem nemohla, tak mi ani nevadilo, že mi Olda nakonec snědl kuře,“ přiznává.

Dort není dost sexy

„Trasená torta“ není od pohledu moc „sexy“ konstatují hosté. Kdyby věděli, kdo ho třásl, možná by alespoň ženská část byla v hodnocení vlídnější. Navrátil byl nadšený i bez toho.

„Bylo to dobrý, ale nebylo v tom nic objevnýho,“ míní Andrlová. „Mně chutnal asi nejmíň, i když jsem se na něj nejvíc těšila,“ doplňuje Dolinová, přestože si přidává, s tím, že je to velmi chutné.

Zábavou bohužel Yvetta své hosty moc nedostala. Syn Matouš nezklamal a tak si díky počítačové hře mohli vyzkoušet pádlování v kajaku na nečisto, před televizí v Yvettině obýváku. Jediná byla nadšená Míša Dolinová.

„To je lehounkej kaz na dnešním večeru. Mně se možná víc líbilo pozorovat ty holky, když to hrály, než když jsem to hrál sám,“ uzavírá hodnocení večera Navrátil.

Autor: Blanka Konrádová
Video se připravuje ...