Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VIP Prostřeno! Takhle dopadla bývalá alkoholička Kořínková!

17. července 2012 | 05:00

Bývala to taková rozverná "Holka z porcelánu". Pohledná štíhlá blondýnka s bujným poprsím, která neváhala, když se mohla před kamerou svléknout. Alkohol a časté výkyvy váhy ji však změnily k nepoznání. Teď se stále tváří "kysele" a jakékoliv jídlo odmítá.

V povědomí mnoha Čechů a Češek především utkvěla Lenka Kořínková (56) hlavně jako průkopnice dělené stravy – "kytiček" a "zvířátek". U těch dříve narozených i jako herečka a zpěvačka, která vystupovala mimo jiné také v Divadle Semafor nebo v Divadle E. F. Buriana.

A také díky svému holdování alkoholu, které v roce 1990 poprvé končí léčbou na psychiatrii. Od této chvíle připomíná život Lenky horskou dráhu. Sotva se dá trochu dohromady, alkohol ji znovu dostihne. Poslední fotky, kdy se opitá a potlučená valí ve škarpě, jsou z roku 2005. Pak o ní nikdo pár let neslyší.

Dnes už jsou snad její problémy s alkoholem minulostí. Z věčně opité trosky je dnes úspěšná lektorka angličtiny. Své studenty vyučuje po restauracích. Alternativní metodou. A stále se stravuje podle zásad dělené stravy.

„Nevím, jak se bude kuchař cítit, až půlku jídla oddělím s tím, že ho nejím,“ říká nekompromisní Lenka Holas Kořínková. Já si myslím, že tím musím lézt hodně lidem na nervy,“ soudí o svých nevšedních stravovacích zvycích sebekriticky.

Má pravdu? Co si o tom všem myslí úterní hostitelka, zpěvačka Heidi Janků? Sledujte dnešní VIP Prostřeno! na Prima Family už ve 20:00 hodin.

Heidi Janků a její nejlepší bublanina

I když má zpěvačka Heidi Janků, druhá hostitelka tohoto týdne, nejlepší léta pěvecké kariéry za sebou, jako by vůbec nestárla. Její temperament je nakažlivý…

Hajdy do kuchyně! Druhý večírek je na Heidi Janků, které právě přivezli do domečku novou bílou sedačku. V čtyřchodovém menu vsadila na kuře a zeleninu. A budou zase třešně, tentokrát ale skončí jako součást domácí bublaniny. „Moc nepeču a nejsem na sladké,“ přiznává zpěvačka, na jejíž postavě je to znát.

Zábava bude vzpomínkou na dětská léta. Kdo z VIP hostů vykouzlí v útulném domečku Heidi Janků největší bublinu?
Autor: FTV Prima

Kuře se zeleninou Lenka může jíst, lehoučký předkrm se sýrem a rajčaty rovněž vyhovuje jejím pravidlům. Proč ale odmítá zeleninovou polévku? Kvůli vločkám? Heidi si z toho nedělá hlavu: „Když vám to nebude chutnat, tak mi to klidně řekněte,“ vyzývá soupeře. Dokonce jim koupí nealkoholický sekt. Ocení to vůbec?

„Já si myslím, že tím musím lézt hodně lidem na nervy,“ soudí o svých nevšedních stravovacích zvycích sebekriticky Lenka Kořínková. Jenže i Heidi je prý vybíravá, a tudíž respektuje Lenku, které je milejší, když jí chod, který stejně nemíní jíst, raději ani nepřinesou. Ochutná aspoň závěrečnou třešňovou bublaninu, moučník, který v nás probouzí vzpomínky z dětství?

„Je nejlepší, jakou jsem kdy jedl,“ pochválí dezert nadšeně včerejší hostitel Hejlík. Zato pro Richarda „bylo všeho na chlapa málo“. I zábava bude vzpomínkou na raná léta. „Myslím si, že kdo si hraje, nezlobí,“ říká hostitelka a spolehne se na bublifuk. Považuje se za infantilní a děti má ráda. Kdo z VIP hostů vykouzlí v útulném domečku Heidi Janků největší bublinu? Kouzelník Richard?

A jaká bude zítřejší večeře u Lenky Holas Kořínkové? Celá „oddělená“? „Bude toho hlavně hodně,“ slibuje středeční hostitelka, protože při téhle dietě se toho podle ní opravdu překvapivě hodně sní.

Video se připravuje ...