Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ráno se milujte, nejezte šampon a nebuďte protivná!

Ideální čas na sex je v 7.30, kdy máte v těle vysokou hladinu pohlavních hormonů i adrenalinu pro vysokou aktivitu. Jste výkonná a nažhavená a tak si chvíli s partnerem skvěle užijete.
20. června 2012 | 07:28

Jaké je ráno průměrné české ženy? Budí se trochu mrzutá, do těla nacpe pár mikrogramů krémů, šminek a šamponu. Přitom by bylo nejlepší, kdyby se hezky pomilovala a vydatně nasnídala.

Asi bude těžké si to přiznat, ale jeden z výzkumů britské Rady pro spaní prokázal, že ženy jsou po ránu mrzutější než muži. Skoro 25 mužských protějšků se budí s fajn náladou – zatímco jejich partnerek je naladěných sotva 14 procent. Proč?

Málo spíme, trpíme nespavostí, třetina žen nezamhouří oka kvůli mužovu chrápání. Navíc nám náladu ničí záplava povinností, které nás po ránu čekají: připravit snídani, svačiny pro potomky a vypravit děti do školy, upravit se a vyrazit. Přitom podobné rodinné starosti řeší jen pouhá dvacetina mužů!

Co  s tím? Milujte se, jezte a dejte si pozor na šminky!

Místo na starosti s rodinou raději myslete na něco příjemnějšího. Co třeba milování? Ideální je sex v 7.30, kdy máte v těle vysokou hladinu pohlavních hormonů i adrenalinu pro vysokou aktivitu. Jste výkonná a nažhavená a tak si chvíli s partnerem skvěle užijete. Navíc snadnější dosáhnete orgasmu a také (pozor!) snadno počnete dítě.

Naopak s make-upem to po ránu moc nepřehánějte. Kosmetické produkty, například šampony, tělová mléka nebo líčidla můžou obsahovat nezdravé ingredience, které vyvolávají alergické reakce a v extrémních případech i rakovinu. Přitom podle některých výzkumů průměrná evropská žena vstřebá do těla za pouhý jeden rok až 2,3 kilogramu chemických látek z kosmetických produktů!

Takže místo dlouhého krémování celého těla byste si po hezkém milování měla spíše dát vydatnou snídani (až čtvrtina českých žen totiž nesnídá), která podpoří vaši štíhlou linii.

Jak dopadl mini-průzkum v redakcích titulů Bleskprozeny.cz, Blesk Zdraví, Blesk Hobby a Blesk pro ženy ?

Zeptaly jsme se týmu redaktorek připravujících jmenované tituly, jak prožívají svá rána:  

- V průměru se líčí 10 minut. (Extrémy: 3 a 25 minut.)

- Až na výjimky všechny redaktorky snídají, dle svého soudu i zdravě nebo se snaží zdravě. (K vyvážené snídani ale některé z nich mají daleko).

- Polovina redaktorek si vybírá oblečení večer. Těm, které to nechají na ráno, výběr oblečení zabere asi 10 minut.

- Většina se myje večer a více než polovina pravidelně, byť ne denně, i ráno.

- V průměru za sebou prásknou dveřmi od bytu 45 minut po probuzení. (Extrémy 2,5 hodiny a 30 minut.)

- Třetina jich vstává spíše se špatnou náladou, třetina naopak s dobrou, zbytek je tak mimo nebo tak zavalen povinnostmi, že na zkoumání nálad nemá čas.

- Žádná si nepřipadá po ránu hezká.

Zajímá vás, jaká jsou naše redakční rána? Vidět, jak vypadáme, když vstaneme? Odvážné redaktorky vám poodhalí své soukromí. Nezapomeňte si koupit časopis Blesk pro ženy číslo 28, který vychází 10. července.

Autor: oli, Klena
Video se připravuje ...