Prostřeno! Slávka vařila Ridiho menu po brněnsku: Trapas s kyselou okurkou | Pro ženy | Blesk.cz

Prostřeno! Slávka vařila Ridiho menu po brněnsku: Trapas s kyselou okurkou

6. února 2012 | 10:33

Soutěžící Slávka (53) chtěla pro své hosty připravit menu jako z italské kuchyně. Inspirovala se tak recepty slavného kuchaře Emanuella Ridiho. Její vaření ale nedopadlo dobře, naopak se ztrapnila.

Slávka se inspirovala Emanuelem Ridim a pokusila se o italské menu. Byla to ale spíš brněnská Itálie. Všichni čekali těstoviny, dostali však vepřovou pečínku s bramborem a kysanou okurkou. Slávka použila i domácí produkty, protože uprostřed Brna chová na zahradě slepice a pěstuje vlastní zeleninu.

Nebojí se tučného masa, které v zimě zahřeje. Podává bůček, krkovici i kotletu. A zábava? Ta bude pro změnu řecká a taneční. "V italské kuchyni jde hlavně o to, aby to jídlo bylo lehké a tohle lehké opravdu nebylo," řekla na jeden z chodů nejmladší účastnice Prostřena! Kristýna (22). Jak budou hodnotit Slávčino italské menu další hosté?

Vše se dozvíte už dnes od 18 hodin na FTV Prima v pořadu Prostřeno!

Autor: Gabriela Mikešová